Lezing 'Eet als een expert'

De voedselhypes vliegen je om de oren: groene smoothies, gojibessen, speltbrood… Wat is nu écht gezond? De diëtisten en voedingswetenschappers van I'm a Foodie scheiden met kritische blik het kaf van het koren als het aankomt op voedselhypes. Liesbeth Smit, een van de auteurs van het boek 'Eet als een Expert', komt op woensdag 18 april om 20.00 uur in een lezing in de hoofdbieb meer vertellen over dit onderwerp. Zij laat in deze lezing zien hoe je eten en drinken kunt inzetten voor je gezondheid, waarom het belangrijk is en hoe voedingswetenschap werkt. Met praktische tips over hoe je gezond kunt eten en je kritischer tegen voedingshypes kunt wapenen. Kijk ook eens op de website: https://www.iamafoodie.nl/

Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Kies de activiteit van je keuze, betaal met iDEAL en print je toegangskaart(en). Prijs voor bibliotheekleden € 6,- en voor niet-leden € 8,-.


Expositie in         gemeentehuis

Van 5 t/ 25 april is de expositie van Ada van Leeuwen (encaustic art) en Wil van der Bent (fotografie) dagelijks tijdens kantooruren te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Katwijk.

Ada werkt intuïtief volgens ingevingen aan haar tekeningen. Ze neemt de energie van de hoofdpersoon in gedachten en kiest hierbij kleuren en een formaat. Al 2,5 jaar maakt zij tekeningen, officieel encaustic art, met een speciaal strijkboutje met gesmolten gekleurde bijenwas. Dit brengt zij vloeibaar aan op gecoat papier of een linnen doek. Als de was stolt, dan poetst zij dit op totdat het gaat glimmen. Hierdoor krijgt het kunstwerk diepte wat vaak tot verrassende en unieke werken leidt.

Wil van der Bent raakte bevangen door fotografie als haar dochter een opleiding volgt aan de Kunstacademie in Cork, Ierland. Ze koopt een boek over fotografie en ontdekt de wereld opnieuw via de lens van haar camera. De parallel met Ada is treffend waar het gaat om het eindresultaat: 'Je gaat anders om je heen kijken. Ik zie iets en bedenk dan hoe ik dit in beeld kan vastleggen. Als ik het eindresultaat op mijn computerscherm zie, ben ik zelf ook wel eens verrast hoe het overkomt'.


Boeketdienst

Zondag 15 april spreekt ds. Arenda Haasnoot in de Boeketdienst. Het onderwerp is: 'Kleine profeten: 'Joel'. Dienstleider is Tom van der Plas. Muzikale medewerking Tov. Er is geen Kidsmission maar er is wel crèche aanwezig. Aanvang dienst 17.00 uur in de Immanuëlkerk.