Marciano Aalders in duel met Mees Siers van de Treffers. | Foto: J. Jungerius.
Marciano Aalders in duel met Mees Siers van de Treffers. | Foto: J. Jungerius. Foto: J. Jungerius

Rijnsburgse Boys nestelt zich in de top zes

Voetbal n Tevreden gezichten na afloop van de wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys en De Treffers. De in de degradatiezone verkerende Groesbekers boden afgelopen zaterdagmiddag te weinig weerstand om het de Rijnsburgers echt moeilijk te maken. Een keurige 2-0 overwinning was het gevolg.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd triest genoeg voor de tweede keer achtereen een minuut stilte gehouden.

Op Tweede Paasdag werd oud eerste elftalspeler Henk de Mooij herdacht, zaterdagmiddag was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de jong overleden Nico Willem van Egmond. Het is goed om te zien dat er door de grote voetbalfamilie wordt meegeleefd met families die in rouw zijn gedompeld. Ook het hartverwarmende medeleven voor de deze week overleden Sander Molenaar, teammanager van vv Katwijk, is hier een voorbeeld van.

Voetbal is en blijft bijzaak, voor velen misschien een belangrijke. De wedstrijden gaan gewoon door, zo ook afgelopen zaterdag. De grasmat lag er weer prima bij en het was duidelijk dat de mannen van Mulders de tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd ook met drie punten wilden bekronen. Dan zou de doelstelling, eindigen bij de eerste zes, weer een stapje dichterbij komen.

Beste mogelijkheden

De belangen van de ervaren Treffers coach, Anton Janssen, waren groter: snel weg van de onderste vier. De start van de mannen van Janssen was in elk geval veelbelovend. In de eerste minuut kwam Niels Wouters al oog in oog met Richard van Nieuwkoop. De Rijnsburgse sluitpost was, net zoals in het verdere verloop van de wedstrijd, op zijn post en hield voor de tweede achtereenvolgende keer 'de nul'. Na deze inleidende beschietingen kreeg Rijnsburgse Boys in de eerste helft de beste mogelijkheden. Het was een wonder dat het rustsignaal werd bereikt met een 0-0 stand. Serbony, Jongeneelen en Opoku kregen allen mogelijkheden om de score te openen.

Dit gebeurde in de tweede helft na de wissel Serbony/Van Oijen. Een oude Katwijkse tandem werd in ere hersteld en dit resulteerde al snel tot de eerste goal. Op aangeven van Van Oijen scoorde Jongeneelen half vallend 1-0. Dit gaf vertrouwen en een kwartier voor tijd scoorde, man van de wedstrijd, Van Ooijen de bevrijdende 2-0. Deze overwinning brengt Rijnsburgse Boys voorlopig in de top zes.

Nieuws was er ook vanuit het Rijnsburgse kamp. Al eerder was bekend gemaakt dat Bram Ros (HBS), en Jeroen Spruijt (Westlandia) de overstap naar Rijnsburgse Boys maken. Zaterdag kwam daar de overschrijving van aanvaller Frank Tervoert van vv Katwijk bij. Begin deze week werd bekend dat ook Edo Knol de overstap van Telstar naar Rijnsburgse Boys maakt. De komst van talent Ros is nog met een slag om de arm. Hij speelt nog een proefwedstrijd bij Go Ahead Eagles. Maar een ding is duidelijk, het Rijnsburgse Boys van volgend seizoen begint vorm te krijgen.


De Laatste Eer houdt jaarvergadering

Voorjaar n Dinsdag 17 april houdt uitvaartvereniging De Laatste Eer de jaarlijkse ledenvergadering in het rouwcentrum aan de Kamerlingh Onnesstraat 62.

De vergadering begint om 20.00 uur. Tijdens deze vergadering, die ieder voorjaar wordt gehouden, legt het bestuur verantwoording af over de gang van zaken bij de vereniging in het afgelopen jaar. Verder geeft de rondvraag vaak aanleiding om vanuit de ervaring van de aanwezigen het rouwcentrum en de dienstverlening nog verder te verbeteren of zaken die niet duidelijk zijn te verhelderen.

Daarnaast wordt ook ieder jaar een interessante lezing gehouden over een onderwerp dat verband houdt met de cultuur of de praktische zaken rondom de uitvaart. Er is gekozen voor de praktische invalshoek. Notaris Willem van de Eijkel en kandidaat-notaris Anne Heijnen van notariskantoor Verhees zijn uitgenodigd. Zij zullen vertellen wat een notaris kan betekenen bij het levenseinde. Welke zaken kunt u het beste nu al regelen om uw naasten in de toekomst niet met onverwachte problemen op te zadelen? Wat is de rol van de notaris bij de afhandeling van de erfenis en andere zaken na het overlijden? Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Tijdens de jaarvergadering van vorig jaar. | Foto: pr.