Roderick Gillesen in actie tijdens Jong Sparta-RBB. | Foto: Hans Heemskerk.
Roderick Gillesen in actie tijdens Jong Sparta-RBB. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Beter een half ei dan een lege dop

n Bijzonder Paasweekend voor Rijnsburgse Boys

Voetbal n Het paasweekend van Rijnsburgse Boys was er dit jaar een met gemengde gevoelens. Op zaterdag was er de forse nederlaag (6-0) tegen Jong Sparta en op Tweede Paasdag een keurige 2-0 overwinning op FC Lienden.

Liefhebbers van de aloude ´Sparta Marsch´ kwamen zaterdagmiddag op het Rotterdamse Kasteel flink aan hun trekken. Het prachtige clublied van Sparta werd maar liefst zeven keer ten gehore gebracht. Een keer bij de opkomst van de beide teams, maar tijdens de wedstrijd klonk het SP-AR-TA nog zes keer. Niet omdat het aanwezige publiek, voornamelijk Rijnsburgers, dit lied nou zo mooi vonden, maar omdat Jong Sparta zes keer scoorde.

Oorwassing

Rijnsburgse Boys kreeg een oorwassing van profs in opleiding die haar weerga niet kende. En dat in een wedstrijd waar er in de eerste helft nog niet veel aan de hand leek. Jong Sparta kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ache, de Uien hadden beslist voldoende kansen om in elk geval met een gelijke stand te gaan rusten. Het probleem was echter het benutten van de kansen. Serbony, Tillema, Jongeneelen en Goeman (vrije trap) wisten Sparta doelman Fabrie niet te passeren.

Ook de tweede helft begon hoopvol, maar toen Alhaft en de 58e minuut voor 2-0 tekende, zakte het hele team van Rijnsburgse Boys compleet door het ijs. Boukhari, Harroui (2x) en nogmaals Alhaft bezorgden de mannen van Pieter Mulders een beschamende 6-0 nederlaag. De vierde met grote cijfers dit seizoen.

Hard werken

Uithuilen en snel opnieuw beginnen, want op Tweede Paasdag was er alweer een wedstrijd. Het FC Lienden van Hans Kraaij jr. kwam op bezoek. Het knullige verlies in de Betuwe was nog niet vergeten en ook de live uitzending op FOX moest de mannen van Mulders tot grotere daden aanzetten. De 800 toeschouwers die het duel bezochten kregen een aardige wedstrijd te zien met in elk geval een hard werkend Rijnsburgse Boys. Masies Artien, door Mulders geslachtofferd tegen Jong Sparta, stond op de plek van de geblesseerde Gielisse en voorin mocht Serbony plaatsmaken voor Parami. Beide basisspelers stelden hun trainer niet teleur. Artien maakte zelfs aanspraak op de titel ´man of te match´. Dat hij de bloemen niet ontving vond hij niet erg. Dirk Jan van den Oever (jammer dat hij de boys verruilt voor FC Rijnvogels) was maar wat blij mee. ´DJ´ speelde een prima wedstrijd waarin hij betrokken was bij beide Rijnsburgse doelpunten. De eerste was een ´inloper´ van Jeffrey Jongeneelen, de tweede een kunststukje van topscorer Tillema. Hij zal de thuiswedstrijd van a.s. zaterdag tegen De Treffers moeten missen vanwege zijn vijfde gele kaart. Rijnsburgse Boys staat na dit paasweekend in de druk bezette middenmoot op een zevende plaats met beslist uitzicht op meer.


Zonnepanelen voor De Brug

n Een mooie win-winsituatie

Milieu n Op het dak van De Brug, de GGZ-instelling voor verslavingszorg in Katwijk zijn vorige week 55 zonnepanelen geplaatst.

Het betreft de eerste fase waarvoor geld beschikbaar is gekomen dankzij het Rabo Wensenfonds, Van Wezel accountants en de Vrienden van De Brug/Barnabas. De Brug draagt hierdoor bij aan een beter milieu en wordt geld bespaard op de energierekening. De zonnepanelen zijn door een Katwijks bedrijf aangebracht. Deze besparing kan weer ten gunste komen van de zorg. Een mooie win-winsituatie, waarbij de gemeenschap van Katwijk haar betrokkenheid heeft getoond.

De Brug verwacht in 2019 fase 2 van dit project te kunnen uitvoeren.

Afbeelding