Stille Zaterdag?.... Mag het wat stiller

Ingezonden n Zaterdag 31 maart 2018.

Ook in Rijnsburg is het volgens de christelijke kalender Stille Zaterdag. De afgelopen week is de dorpsgemeenschap geschokt door het plotselinge overlijden van twee zeer gewaardeerde en gerespecteerde personen. Vandaag op Stille Zaterdag, maken honderden mensen zich gereed om hen de laatste eer te bewijzen.

Elders in het dorp, in het winkelcentrum, worden een aantal schapen gebracht met hun lammetjes als teken van nieuw leven dat het winkelend publiek gunstig moet stemmen.

Maar ook dit winkelend publiek is met haar gedachten bij het verdriet dat twee families zo plotseling is overkomen. Ook de Stille Zaterdag houdt velen in gedachten bezig.

Omstreeks 10.30 uur beginnen de klokken te luiden als oproep voor de afscheidsbijeenkomsten op 100 respectievelijk 200 meter afstand van het winkelcentrum. Dit gewijde klokgelui vindt met tussenpozen plaats tot 13.00 uur.

Intussen is in het winkelcentrum een spektakel gaande dat daar op verzoek van de winkeliers de mensen gunstig moet stemmen. Er wordt gebruik gemaakt van een reusachtige geluidsinstallatie , die op een irritante en luidruchtige wijze de stilte verscheurt die zo passend was bij deze dag.

Wij vragen ons af, was er dan niemand van de opdrachtgevers die kon ingrijpen om dit ongepaste optreden een halt toe te roepen.

In tijden van rouw mogen wij nog altijd de steun van de dorpsgemeenschap ervaren. Laten wij dat koesteren en het niet af laten pakken door de commercie. Maar een goede zakenman weet dat de klant gebaat is bij gerespecteerde aandacht.

Gerrit van Dijk, Fred Veldman


Nieuwe fractie-voorzitter VVD

Politiek n VVD heeft in Katwijk een nieuwe fractievoorzitter aangewezen.

Nico van Hoogdalem doet een stapje terug. Toon Stegman neemt het stokje over. Van Hoogdalem laat weten dat hij geen tijd meer heeft voor de functie. 'Door mijn huidige baan en de tijd die daarin gaat zitten, kan ik de extra werkzaamheden die het fractievoorzitterschap met zich meebrengt niet langer vervullen. Ik ben blij dat Toon bereid is deze functie op zich te nemen.'

Van Hoogdalem blijft wel in de gemeenteraad als raadslid. Dit doet hij voor de VVD samen met Annette Brul en de nieuwe fractievoorzitter.


Rijnsburgers winnen samen € 100.000

Prijs n Een grote verrassing voor drie bewoners van de Van der Windtstraat in Rijnsburg. Op hun postcode 2231 EZ is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen in de februaritrekking van de Postcode Loterij.

Dat werd werd zaterdag jl. bekendgemaakt. De winnaars verdelen deze prijs met elkaar. Een van de winnaars ontving 50.000 euro. De twee andere winnaars kregen elk 25.000 euro. De bedragen lopen uiteen omdat de verdeling van het geldbedrag afhankelijk is van het aantal meespelende loten. Simone (41) wint 50.000 euro en is blij verrast: 'Wat een heerlijk bedrag! We konden het eerst niet geloven, maar inmiddels is het nieuws geland. Ons huis verbouwen stond al hoog op ons verlanglijstje, dus daar kunnen we nu mee beginnen.