Vernieuwd Mausoleum

Rondleiding n Afgelopen woensdag heropende de Commissaris van de Koning het nieuw ingerichte gebied rond het Mausoleum naast de Grote Kerk. In dit Mausoleum liggen de Graven van Holland begraven. Deze familie voerde eeuwenlang het bewind over o.a. onze regio en veel Graven en Gravinnen vonden door de eeuwen heen in de in 1133 door Gravin Petronella van Saksen gestichte Abdijkerk van Rijnsburg hun laatste rustplaats. In 1975 werden de eerder bij opgravingen gevonden skeletten herbegraven in het Mausoleum. Dat kreeg een koninklijk tintje door de aanwezigheid van toenmalig Koningin Juliana. Wilt u meer weten over de Graven van Holland bezoek dan zaterdag 7 april tussen 11 en 16 uur het Museum aan de Oude Vlietweg 6. Het Genootschap Oud Rijnsburg organiseert zaterdagmiddag om 13.00, 14.00 en 15.00 uur een rondleiding door de Grote Kerk en naar het Mausoleum. Wilt u meelopen meldt u zich dan aan bij Henk Westra. Stuur een e-mailtje naar: henkwestra@ziggo.nl of bel 06 – 23 98 77 08.


Bingo

Buurtvereniging n Irissenstraat organiseert dinsdag 10 april weer een bingo avond in de Go*Go. Iedereen is van harte welkom, ook als u geen lid bent van de buurtvereniging. Aanvang is 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur.


Contactmiddag

Senioren n Het bestuur van de PCOB nodigt haar leden uit voor de contactmiddag. Deze wordt gehouden op woensdagmiddag 11 april 2018, aanvang 14.30 uur. In verband met de verbouwing van de Voorhof wordt deze bijeenkomst gehouden in de Immanuelkerk.
Spreker is Martin de Boer hij vertelt verhalen over 'Vreemde vogels op het voormalig vliegveld Valkenburg'.