Als het tegenzit is dit voor een half jaar het uitzicht van de bewoners van Kanaalzicht. | Foto: pr.
Als het tegenzit is dit voor een half jaar het uitzicht van de bewoners van Kanaalzicht. | Foto: pr. Foto: pr

Groenvoorziening rondom Bankijkerweg

Ingezonden n Een van de bewoners van appartement Kanaalzicht vraagt aandacht voor de groenvoorziening bij hen in de buurt.

'Twee weken geleden zijn ze begonnen met het weg halen van een gedeelte van de bomen. Het plan is om er een vijver met speeltuin te maken. Opeens is men gestopt met de werkzaamheden en is er nog een rand bomen blijven staan. Ik heb gebeld naar de gemeente en gesproken met de heer Mastenbroek. Hij gaf aan dat ze pas na de zomer verder gaan met dit plan. Wij vinden dit heel teleurstellend. Nu zitten we meer dan een half jaar naar een onafgemaakt veld te kijken. Nog niet gesproken over kapitaal vernietiging. Er lagen al maanden platen van de rotonde. Deze zijn door het omzagen van de bomen inmiddels allemaal kapot, kosten zeker een paar duizend euro. Voor dat geld hadden ze een paar mooie nieuwe bomen kunnen aanschaffen. Bijvoorbeeld de bomen die Cor van Duin geplaatst heeft. Verder vinden wij dat er niet over het plan is nagedacht. Wij wonen aan het drukste stukje weg van de Bankijkerweg. Water, weg, en kinderen gaat niet echt samen.'

Een voorlichter van de gemeente laat weten dat bomen en groen van november tot maart mogen worden gekapt. In het voorjaar gaat alles weer uitlopen en nestelen vogels zich in de bomen. De aanbesteding van de waterpartij wordt nu uitgezet. De verwachting is dat deze werkzaamheden na de bouwvakvakantie weer worden opgepakt.