Koningsspelen voor schooljeugd

Welzijnskwartier n Vrijdag 20 april zijn de Koningsspelen op Sportpark de Krom. De Koningsspelen is een landelijk evenement waar de gemeente Katwijk aan meedoet.

Sinds het aantreden van Koning Willem Alexander zijn de Koningsspelen een begrip in Nederland. De Koningsspelen is een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs. Het doel van deze dag is de kinderen, scholen en ouders te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Dit is ook een doelstelling van Welzijnskwartier, in het bijzonder van Come4Sports om mensen in beweging te krijgen. In navolging van 2014, 2015, 2016 en 2017 neemt Come4Sports ook dit jaar weer de regie in handen van de organisatie van deze dag voor de basisscholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Afgelopen jaren heeft de wethouder van Sport de opening van de Koningsspelen verricht op een veld met rond de 1700 leerlingen en 250 begeleiders op sportpark de Krom. De openingshandeling is net als afgelopen jaren een dans. Dit jaar is het Fitlala, van Kinderen Voor Kinderen, die speciaal voor Koningsspelen 2018 gemaakt is.


Gemeente sluit nieuwe overeenkomst met Katwijk Marketing

Afspraken n Het college gaat een nieuw Service Level Agreement (SLA) aan met Katwijk Marketing. In deze SLA staan de prestatieafspraken die met Katwijk Marketing voor 2018 zijn gemaakt.

Ieder jaar wordt aan de hand van de SLA geëvalueerd of Katwijk Marketing de afspraken heeft waargemaakt. In de SLA wordt het KW!-label niet meer genoemd. In 2017 is dit label met de evenementenorganisatoren geëvalueerd. Uit deze evaluatie blijkt dat de organisatoren blij zijn met de waardering en steun van Katwijk Marketing maar dat de toegevoegde waarde van het label vanuit de gemeente beperkt is.

Wethouder Jacco Knape: "Het KW!-label gaf de afgelopen jaren waardering aan de inzet van de evenementenorganisatoren. Dit aspect van waardering willen we graag behouden. Samen met de organisatoren gaan we kijken naar nieuwe mogelijkheden om de waardering te laten blijken aan de evenementen die voor Katwijk zo belangrijk zijn."

SLA

Katwijk Marketing heeft voldaan aan alle voorwaarden van het SLA van 2017. In de SLA van 2018 is een aantal aandachtspunten vastgelegd. Katwijk Marketing:werkt een activiteitenplan uit waarin onder andere staat aangegeven hoe zij evenementen ondersteunt en versterkt; adviseert de gemeente over ontwikkelingen op toeristisch, recreatief en economisch gebied;is verantwoordelijk voor de exploitatie van VVV;initieert, laten ontwikkelen, ondersteunt en versterkt de evenementen in Katwijk;ontwikkelt activiteiten die er ervoor zorgen dat de naam 'Katwijk' een grotere, positieve bekendheid krijgt;doet actief mee met marketingactiviteiten in de Leidse regio en de Bollenstreek;monitort de bijdrage vanuit het bedrijfsleven aan de branding van Katwijk.

In de SLA zijn nog meer activiteiten benoemd. Ook zijn er meetbare doelstellingen afgesproken. Hierbij valt te denken aan een stijging van het aantal volgers op sociale media en meer abonnees voor de nieuwsbrieven van Katwijk Marketing.

De stichting Katwijk Marketing wordt door de gemeente ingeschakeld om de marketing van Katwijk in de meest brede zin te verzorgen. Het doel is om de lokale economie te stimuleren. Hieronder valt het promoten van recreatieve voorzieningen, zoals horeca, evenementen, natuur en cultuur. Maar de organisatie speelt ook een steeds grotere rol in het vermarkten van Katwijk als aantrekkelijke vestigingsplaats voor particulieren én bedrijven.


Ronde van Katwijk beleeft editie 40

atletiek n Op Koningsdag 2018 wordt de 40e Ronde van Katwijk gehouden

In 1979 begonnen met een kleine honderd deelnemers is deze zeer populaire en inmiddels tot ruim boven de duizend deelnemers gegroeide wedstrijd, een echte klassieker te noemen. Naast wedstrijdlopers uit Katwijk en de hele regio nemen er ook veel recreanten aan deze wedstrijd, over een supersnel en door vele toeschouwers omzoomd parcours, deel.

De afstand van de Ronde van Katwijk bedraagt zes kilometer. De start is om 9.30 uur. Na de start gaat het over de Boulevard richting villa "Allegonda" en via de Rijnmond verder naar de Hoorneslaan. Vervolgens over de Julianabrug en langs het gemeentehuis naar de Boslaan. Via Parklaan en Drieplassenweg komt men weer terug bij de finish op de Boulevard. Daarnaast is er ook een kinderloop op de Boulevard; de kinderen van 6 tot 9 jaar lopen één kilometer en starten om 8.30, de 10- tot 12-jarigen twee kilometer en zij starten om 8.50. Na afloop ontvangen alle kinderen een mooie medaille en is er voor de beste drie jongens en de beste drie meisjes een beker.
De start van zowel de kinderloop als de Ronde van Katwijk zelf is op de Boulevard nabij hotel Noordzee. Inschrijven kan op 27 april tot uiterlijk 10 minuten voor de start in de A.V. Rijnsoevertent, die op het evenementenplein staat. Het inschrijfgeld bedraagt bij deze na-inschrijving € 9,00 voor de Ronde van Katwijk en € 3,00 voor de kinderloop.

Wil je de inschrijfdrukte ontlopen en verzekerd zijn van een startnummer? Schrijf je dan van tevoren in. Je ontvangt dan bij je inschrijving je startnummer en een zeer functioneel T-shirt (zolang de voorraad strekt). Je betaalt dan € 8,00 voor deelname aan de Ronde van Katwijk. Deelname aan de kinderloop kost in de voorinschrijving € 3,00. Voorinschrijving kan vanaf dinsdag 10 april bij Runningcenter Katwijk, Princedwarsstraat 2a, en bij Saton Optiek, Princestraat 38. De organisatie is nog heel hard op zoek naar een aantal vrijwilligers, die langs de route willen posten. Zonder vrijwilligers zijn evenementen als de Ronde van Katwijk immers niet mogelijk Belangstelling? Mail naar leenvanrijn60@gmail.com