Na de 2-0 scoorde RCL vrij snel de 2-1 en was Valken volkomen van slag.| Foto: S. de Mooij. Foto: S. de Mooij

Valken'68 geeft tegen RCL 2-0 voorsprong weg

Jammer n Een fluitje van een cent zou je zeggen in de 50e minuut toen Valken'68 zakelijk op 2-0 kwam.

Zakelijk omdat Valken'68 niet echt geweldig speelde maar gewoon deed wat ze moesten doen tegen het laag geklasseerde RCL. Na de 2-0 scoorde RCL vrij snel de 2-1 en was Valken volkomen van slag.

Trainer Arie van Duijn begreep er helemaal niets. Zo slecht en dat dan met nog zo veel routine in de ploeg. Dit mag gewoonweg niet gebeuren. Na 90 minuten stond daar de teleurstellende 2-2 op het bord. Zelfs de spelers begrepen er niets van hoe dit had kunnen gebeuren.

De eerste helft was een helft van weinig kansen met een licht dominerend Valken'68. Matthias van Beelen was in de 2e minuut met zijn kopbal uit een vrije trap van Jaco van der Bent dichtbij de openingstreffer, maar RCL keeper Andrew Bontje stond in de weg. Een half uur lang was er weinig te genieten totdat de 34e minuut aanbrak. Een prachtige combinatie tussen Jaap van der Plas en Matthias van Beelen werd door Jaap van der Plas vanaf rand zestien met een zuiver schuiver afgerond (1-0). Voor de rest resteerde er voor beide ploegen wat kleine kansjes. Rust 1-0.

Verdiend

Na wat mislukte aanvallen in het begin van de tweede helft was het Matthias van Beelen die op aangeven van Arjan Haasnoot in de 56e minuut de 2-0 van dichtbij wist binnen te tikken. Het gejuich was nog niet verstomd toen een splijtende pass van af het middenveld RCL aanvaller Isi Adima bereikte. Behendig kapte hij keeper Erwin van der Nagel uit en scoorde de 2-1. Valken'68 was door deze tegentreffer enigszins van slag en dat verergerde in de 79e minuut. Bij een aanval van RCL floot de scheidrechter voor een overtreding. RCL liep al terug want men dacht aan een vrije trap voor Valken'68, echter de scheids wees opeens na de penaltystip. Spits Thom Wijnalda zou naar de grond zijn geduwd door Valken verdediger Chris de Lange. Na de wedstrijd zei Thom dat weinig scheidrechters voor dit voorval een penalty zouden geven, het was het normale lichte duw en trekwerk. De penalty werd door Tommy Sinteur onberispelijk langs Erwin van der Nagel geschoten(2-2). Met wat opportunistisch spel in de laatste tien minuten probeerde Valken'68 nog de overwinning binnen te slepen. Matthias van Beelen was er met zijn schot in de 90e minuut het dichts bij, keeper Andrew Bontje voorkwam de winnende treffer. Een gelijkspel was verdiend.

Recordopbrengst 80.000 euro Paasveiling Rijnsburgse Boys

Succes n Een bijzondere Paasveiling was die van 2018 zeker. Niet alleen door het recordbedrag van 80.000 euro maar ook omdat deze veiling samenviel met de 88e verjaardag van de Vereniging.

Om klokslag 24:00 uur werd door voorzitter Ad Hendriksen hier kort bij stilgestaan. Net als de voorgaande edities waren rond de klok van halftwee vrijdagnacht de 300 kavels (die in totaal meer dan 350 items bevatten) geveild.

Een fantastische uitkomst was natuurlijk die 80.000 euro, zeker in vergelijking met de 72.650 euro van 2017 en de 68.500 euro van 2016.

Topkavels

Dit jaar waren uiteraard de voetbalreizen (Napoli, Kohlenpot Derby, Tottenham en de FA Cup final) weer zeer gewild en brachten prachtige bedragen op. Zo ook de Formule 1 reis naar Monza, de I-phone 8 in RBB feel en look, de vele diner- en hotel arrangementen en dit jaar voor het eerst de 2 x 1 minuut LED boarding. Voor de goede doelen KiKa en Stichting Ushersyndroom werd voor elk 500 euro opgehaald.

Rijnsburgse Boys bedankt ook dit jaar weer alle sponsoren en kopers en bovenal het fantastische organisatiecomité onder leiding van Wendy van den Haak en Ellen Mulder. De comitéleden hebben wederom bergen werk verzet. Het resultaat was er zeker naar. | Foto: Rbb.