Spreekuur senioren- makelaar

Heeft n u als oudere in Katwijk vragen over wonen, verhuizen of huren? De afgelopen tijd krijgt het Team Sociale Ondersteuning steeds vaker te maken met deze vragen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij blijkt dat ouderen vaak niet ingeschreven staan bij Woningnet. Inschrijven gaat tegenwoordig via de computer en dat is voor een aantal ouderen een drempel. Ook zijn er niet altijd familieleden of bekenden die hen daarbij kunnen helpen.

De sociaal werkers van Team Sociale Ondersteuning hebben regelmatig duo spreekuren samen met de seniorenmakelaar van Dunavie, om vragen van ouderen met hun kinderen/mantelzorgers over wonen te beantwoorden. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbod van huurwoningen voor ouderen en de mogelijkheid om eventueel direct te kunnen inschrijven bij Woningnet. Mensen die zich willen inschrijven moeten wel een email adres (ter beschikking) hebben. Ook een legitimatie bewijs met Burgerservicenummer is dan nodig. Er is weer een gezamenlijk spreekuur op woensdag 4 april 2018 tussen 10 en 12 uur in de huiskamer van het Team Sociale Ondersteuning in de Burgt, Burg. Koomansplein 1 te Rijnsburg.


Handwerkcafé

Dorpshuis n Rijnsburg organiseert dinsdag 4 april van 10:00 tot 13:00 uur haar handwerkcafé met dit keer een pannenlap maken. Kosten voor deze activiteit is €5, aanmelden kan via hetdorpshuisrijnsburg@gmail.com of 06- 43546647. Het dorpshuis is gevestigd in de Gogo, hofweide 1 in Rijnsburg.


Tips?

Nieuwtje n Heeft u iets leuks voor De Rijnsburger? Laat het ons weten via redactie@derijnsburger.nl of tel. 071 40 22 901.