Licht op de Watertoren

Duurzaam n De Watertoren in het duingebied van Katwijk is vorige week donderdag aangestoken. Niet met vuur, maar met licht.

Met aandacht voor de natuur, want de duurzame LED-verlichting verlicht alleen de 'stadszijde', zodat de natuur aan de Berkheide-kant er geen hinder van ondervindt. Burgemeester Cornelis Visser en directeur Wim Drossaert van Dunea hebben de verlichting van de watertoren aangestoken, daarbij geholpen door kinderen van groep 5 van de Marnixschool uit Katwijk. De markante Katwijkse watertoren is een landmark dat al van grote afstand zichtbaar is. Hij is één van de beeldbepalende monumenten in Katwijk en belangrijk in de historie van de drinkvoorziening in Nederland. Het rijksmonument is voor velen dan ook een herkenningspunt. De watertoren werd gebouwd in 1878, naar een ontwerp van de stadsarchitect van Leiden, Jan Willem Schaap. De ronde toren is 33 meter hoog en in neo-romaanse stijl gebouwd. Het waterreservoir is van gietijzer en heeft een inhoud van 600.000 liter drinkwater. De verlichting brandt overigens niet de hele nacht. Met schemer gaan de lampen branden tot middernacht, en dan weer vanaf 5.00 uur totdat het licht is.


Disco 30 plus

Voorverkoop n Lekker dansen of luisteren naar de muziek uit uw jeugd? Genieten van de soul en de disco uit de jaren zeventig en tachtig. Dit kan weer op zaterdag 14 april in De Roskam. De voorverkoop is weer gestart bij Shell-De Jong. Of bestel kaarten via de mail arievanrooijen@hotmail.com. De zaal gaat om 20.30 uur open. Vanaf 21.15 uur start DJ Arie van Rooijen de grootste dance classics van toen. Entree aan de deur 7,50 euro, voorverkoop slechts 5 euro. Zie ook facebook Disco 30 plus Katwijk.


Verslaafd

Thema n avond. De Brug Midden-Nederland organiseert op maandag 9 april 2018 een thema avond over 'Verslavingsgedrag en de omgeving' voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk. Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug Midden-Nederland. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. U dient zich van te voren op te geven bij De Brug, telefoon 071-4033733 of via info@debrughelpt.nl.


Hoogbegaafd

Lezing n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnsburg organiseert op 17 april 2018 een interactieve lezing over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Marieke van der Zee, trainer en coach en schrijfster van 'Help! Mijn kind is hoogbegaafd' laat tijdens de lezing zien op welke manier de rol van ouders van hoogbegaafde kinderen anders is dan voor andere ouders. De lezing vindt plaats op dinsdag 17 april a.s. van 19.30-21.30 en kost € 5,- p.p. Aanmelden kan via www.cjgkatwijk.nl