Henk de Vries neemt na 36 jaar afscheid van bestuur IJsclub Nooitgedacht. | Foto: pr.
Henk de Vries neemt na 36 jaar afscheid van bestuur IJsclub Nooitgedacht. | Foto: pr. Foto: pr

Man van de praktijk stopt

Schaatsen n De 124ste ledenvergadering van de ijsclub Nooitgedacht Valkenburg is afgelopen vrijdag gehouden in het clubgebouw in het Duyfrak.

In het openingswoord van voorzitter Peter Noyons klonken alleen maar positieve woorden. Wat wil je nog meer, in een jubileum jaar waarin de schaatsbaan vier dagen, en dat nog in de voorjaarsvakantie, open mocht zijn met een baan die er netjes en goed bij lag. Het koude winterweer met zijn enorme lage gevoelstemperatuur heeft gelukkig de schaatsliefhebbers niet thuis laten zitten. Het is inmiddels wel bekend dat de vereniging haar 125 jarig bestaan aan het vieren is. Zo is in januari de receptie met aansluitend de feestavond geweest. Is de club met ruim 30 schaatsliefhebbers naar p de Uithof geweest om te schaatsen, en staat er voor 7 april 2018 nog een feestmiddag op het programma.

Ervaring

Henk de Vries, die 36 jaren bestuurslid is geweest, had te kennen gegeven dat hij niet meer herkiesbaar is voor het bestuur. Dat betekent niet dat hij niets meer zal doen. De vereniging kan altijd een beroep op hem doen, als koning winter zich weer van zich laat horen. Henk de Vries die al vanaf eind jaren vijftig lid is van de vereniging, is in al deze jaren de man van de praktijk. De man die precies weet wanneer het gras gemaaid moet zijn, wanneer de baan onder water moet, en wanneer erbij gevuld, of gebroest moest worden. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar de praktijk is echt anders. De ijsbaan in Valkenburg is het langst open geweest van de andere omliggende landijsbanen. Een stukje kennis en ervaring die Henk de Vries bij zich droeg en graag met de medebestuursleden deelde. Roelefien van Nieuwkoop-de Vries, de dochter van Henk de Vries, is onder luid applaus gekozen als toetredend bestuurslid. In het laatste agenda punt wordt er een beroep gedaan op de aanwezige leden. Er zijn vrijwilligers nodig om het streetkarten met daar omheen de verdere activiteiten op 7 april in goede banen te leiden. De veiligheid waarborgen dat is voor deze dag een belangrijk item. Naast het streetkarten is er een springkussen, een stormbaan en een mega dartbord. Voor de inwendige mens staat de koek-en-zopie klaar, met als extra's suikerspinnen en popcorn. De openingstijden zijn van 13:00 tot 17:00 uur.