Afbeelding
Foto: pr

Jaarvergadering SSO Katwijk

Uitnodiging n Het bestuur van de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO Katwijk) organiseert jaarlijks een vergadering voor vertegenwoordigers van de 75 Katwijkse sportverenigingen en instellingen.

Deze wordt gehouden op donderdag 5 april a.s. Een (jaar)vergadering waarin wordt terug geblikt op het jaar 2017 en vooruit wordt gekeken naar het jaar 2018 In deze vergadering wordt het financieel jaaroverzicht cq. de inkomsten uit het Ondernemersfonds Katwijk (zogenaamde trekkingsrecht) en de gedane uitgaven gepresenteerd. Ook wordt er een overzicht gegeven van de projecten en doelen die SSO Katwijk financieel heeft ondersteund. Tot slot wordt gesproken over mogelijke nieuwe projecten voor 2018, gefinancierd door SSO Katwijk, ten behoeve van de gehele Katwijkse sportsector. Voor meer informatie: www.ssokatwijk.nl.

In de afgelopen week hebben alle Katwijkse sportverenigingen en instellingen al een uitnodiging ontvangen voor deze (jaar)vergadering. De vergadering wordt gehouden op donderdag 5 april a.s., aanvang 20.00 uur in de Rabobank, Rogstraat 2 in Katwijk.


Veiligheidsconvenant amateurvoetbal Katwijk ondertekend

Afspraken n 'Het is een goede zaak dat het convenant er gekomen is', gaf burgemeester Cornelis Visser na afloop van de ondertekening in de bestuurskamer van Rijnsburgse Boys te kennen.

Door Piet van Kampen

'Voetballen moet een feest zijn, het moet gezellig blijven', is de uitgesproken mening van de burgervader. Omdat de voorzitters van de vijf Katwijkse voetbalclubs het document mede ondertekenden gaven zij er blijk van achter de inhoud van het document te staan.

In het convenant worden afspraken gemaakt over de voorbereiding van mogelijke risicowedstrijden, informatie uitwisseling en aanpak van probleemsupporters. Daarnaast wordt een sportparkverbod voor alle voetbalsportparken opgelegd en uitgevoerd. Een supporter die zich niet aan de regels houdt is op alle sportparken en het gebied er rondom niet meer welkom. Burgemeester Visser: 'Bij calamiteiten volgt een snelle afhandeling van strafzaken en wordt er een dossier aangelegd. We moeten nu doorpakken' klinkt de duidelijke taal van de burgervader die benadrukt dat men respect voor elkaar en de omgeving moet hebben. 'Daarom is het goed dat op alle vijf de voetbalsportparken de grote spandoeken met de regels er op zijn aangebracht. Dat moet preventief werken'. Voetballen moet in een veilige en plezierige omgeving gebeuren'.

Handhaving en sancties

Twee maal per jaar vindt er een overleg plaats tussen de betrokken partijen. Risicowedstrijden worden van tevoren uitvoerig besproken en nadien geëvalueerd. Probleemsupporters worden hard aangepakt. Bij calamiteiten wordt er aangifte gedaan. Op alle vormen van overtredingen van de regels staan sancties die, afhankelijk van de zwaarte van het delict, naar rato zullen worden uitgevoerd. Alcoholverbod op en langs de velden is verboden en ook het schenken van alcohol aan personen beneden de 18 jaar. Dat was al een bekend gegeven evenals het rookverbod in de kantine. Ook het meenemen en afsteken van vuurwerk, fakkels en/of rookpotten is niet toegestaan. Supporters zijn verplicht zich met een ID kaart te kunnen identificeren. Binnen de clubs is het bestuur voor het supportersbeleid verantwoordelijk en ook ten aanzien van wangedrag en uitsluitingen. De taak van de politie is de handhaving van de openbare orde en het handhaven van de strafrechtelijke uitvoering. Het is nogal een flink pakket van afspraken, doelstellingen, maatregelen en voorwaarden die in het convenant zijn opgenomen. Dat alles ter meerdere eer en glorie om het beoogde plezier, de veiligheid en het respect voor alles en iedereen (dus ook de accommodatie) rondom het voetballen te waarborgen.


Brons op balk voor Nomi Varkevisser

DWS n Zondag 18 maart jl. was DWS aanwezig bij de districtsfinale per toestel voor de turnsters in de 3e divisie.

Nomi Varkevisser, 8 jaar (categorie instap N3), had zich voor deze finale geplaatst op de toestellen vloer en balk. In ronde één mocht zij beginnen op vloer. Op een vloer van 12 bij 12 meter en op muziek liet Nomi een mooie oefening zien. Omdat het een toestelfinale was, lag het niveau erg hoog. Haar score werd 11,65 en dit was goed voor een mooie 6e plaats. Na twee rondes gewacht te hebben mocht Nomi in ronde vier zich gaan voorbereiden voor de evenwichtsbalk. Altijd een moeilijk onderdeel want een balk is maar 10 cm breed. Nomi turnde o.a. een mooie handstand en radslag tijdens haar oefening. Ze bleef keurig op de balk en had weinig wankelingen.

Dit werd beloond door de jury met een score van 12,933. Dit leverde een verdiende 3e plek op en Nomi mocht naar huis met een bronzen medaille. | Foto: pr.