F(r)ans

De verkiezingen zijn achter de rug en net zo goed als dat er blijde mensen zijn, zijn er ook teleurgestelden. Het gaat er maar net om of er voldoende mensen op jou en je politieke partij hebben gestemd. In Katwijk heeft het beslist niet aan de inzet gelegen. Kranten, internetsites, radio- en televisiedebatten, het was een grote stroom van activiteiten. Eigenlijk zou iedereen, gewoon eens in de keuken moeten kijken van al deze partijen, want ze hebben allemaal de intentie, of wij het ook vinden of niet, om Katwijk mooier te maken. Of ze dat mogen doen, zoals wij gestemd hebben, is nu een feit. Alleen liggen succes en teleurstelling zo dicht bij elkaar.

Terwijl aan de ene kant de politieke aspiraties de pan uitsprongen waren we ook via onze krant bezig de mensen uit onze omgeving te inspireren voor het KWF Music of life concert van Frans Bauer in het Circustheater. Zelf mag ik me al ruim twintig jaar voor deze organisatie inzetten. Tijdens de concerten, die voor het grootste gedeelte belangeloos zijn, wordt door de artiesten aandacht besteed aan het doel dat aan het concert verbonden is, namelijk het Koningin Wilhelmina Fonds. Het grootste deel van de opbrengst van deze optredens is bestemd voor dit bekende Kankerfonds. En omdat een groot deel van onze samenleving met deze ziekte te maken heeft, zetten ook onze artiesten zich daarvoor in. Want ook hier liggen blijheid en verdriet dicht bij elkaar, Music of Life. Naast alle narigheid ook het leven vieren met muziek. Frans Bauer is daar één van. Werd hij voorgaande jaren vergezeld door zijn vader, nu is het zijn moeder, broer en schoonzus, die vaak met hem meegaan. Enkele weken voor het concert vertelde hij wat hem dreef, hoe hij werkt en wat hij belangrijk vindt in het leven. Dat is persoonlijk contact en aandacht voor mensen. 'Ik heb in een nare periode gezeten, met mijn oom en tante en de ziekte van mijn vader, maar nu krabbel ik letterlijk en figuurlijk weer overeind en zijn het de mensen in mijn omgeving en mijn fans, die er altijd voor me zijn. Ik wil er voor hen zijn.'
Het was niets teveel gezegd. Zijn nummers werden afgewisseld met mensen op het podium die Frans wat kwamen brengen, kroepoek of chocola, en soms niet meer het podium af wilden. Het was opnieuw ongekend om bijna 2000 mensen zo uit hun dak te zien gaan. En ik weet dat diverse Rijnsburgers in de zaal waren, want ik heb ze gezien, om dit optreden mee te vieren en het doel te ondersteunen. Na het optreden, waar menig artiest de kleedkamer niet meer uitkomt omdat hij alles heeft gegeven, ging Frans naar zijn fans om met hen op de foto te gaan. Even voor één uur ging de laatste weg.

Succes en teleurstelling liggen in het leven zo dicht bij elkaar.
Of het nu verkiezingen zijn of theateroptredens, maar wat jij uitzendt aan je naasten, krijg je altijd van hen terug.