Afbeelding
Foto: pr

Extra controles op hondenbeleid

Hondenbezitters n in Katwijk houden hun hond aan de lijn en ruimen de poep op.

Dit geldt zowel voor de bebouwde kom als op het strand. Het hele jaar rond. Dat is het uiteindelijke doel van het hondenbeleid van de gemeente Katwijk. Helaas houdt niet elke hondenbezitter zich aan deze regels, met alle vervelende gevolgen van dien. Hondenpoep ontsiert voetpaden en grasvelden, het stinkt en kan onder je schoen mee naar binnen komen. Naast het verzoek aan hondenbezitters om mee te helpen aan een schoon Katwijk zijn er in februari extra controles op het hondenbeleid uitgevoerd.

Boete

Wethouder Jacco Knape: "Hondenpoep wordt vaak als ergernis nummer 1 genoemd. Toch is het moeilijk het probleem de wereld uit te krijgen. Als wij en hondenbezitters de schouders eronder zetten, moet het toch lukken Katwijk schoon te houden?" De gemeente doet haar best de overlast van hondenpoep zoveel mogelijk te voorkomen. Zo worden er zakjes beschikbaar gesteld om de hondenpoep op te ruimen. Hondenbezitters kunnen deze zakjes gratis ophalen op het gemeentehuis, bij de milieustraat, bij de receptie van het Zeehospitium en bij dierenspeciaalzaak Dobey de Wit, Kerkstraat in Rijnsburg.

GOA's hebben in Katwijk afgelopen periode verscherpte controles op het hondenbeleid uitgevoerd. Half februari hebben zij dagelijks, soms ook in burger, gecontroleerd of de opruimplicht en aanlijnplicht is nageleefd en honden niet werden uitgelaten bij speelplaatsen. Er is vooral gecontroleerd op locaties waar afgelopen jaar veel hondenpoep klachten over zijn binnengekomen. boete voor het niet opruimen van hondenpoep bedraagt € 140,-.

Hondenpoep is ergernis nummer één

In de eerste plaats natuurlijk minder ergernis en een schonere woonomgeving voor iedereen. Kinderen hebben minder kans om ziektes op te lopen. Groenstroken worden weer groenstroken in plaats van poepstroken. Honden worden weer gezien zoals ze zijn, dieren die geen overlast veroorzaken, maar lieve dieren die met hun baasje een hoop plezier beleven.

Bezoek de speciale pagina www.katwijk.nl/honden. Hier vindt u uitgebreide informatie over het hondenbeleid in Katwijk en een overzichtelijke digitale kaart met losloopgebieden.


Kleuters leren over vervoer en verkeer

In het kader van ons thema 'vervoer en verkeer' was er afgelopen maandag een echte fietsenmaker in groep 1 en 2 van De Wegwijzer.

Hij heeft de kinderen geleerd hoe je een band kan plakken en hoe een band kapot kan gaan.

Ook was er op het plein een echte auto die was voorzien van een benzine- en elektrische motor. De kleuters hebben het verschil kunnen horen van de motoren, hoe je de auto van stroom voorziet en waar de stroom in wordt bewaard. Er is veel geleerd.

Fijn dat er ouders betrokken waren bij dit thema. | Foto: pr.