Afbeelding
Foto: Events at Sea

Hulp bij onderwijsleerproblemen

Aty Guijt-Hoekstra

is eigenaar van RT aan Zee, is in 2011 afgestudeerd Master SEN (Special Educational Needs) Specialist Remedial Teaching. Ze is tevens Behandelaar Dyscalculie en ernstige Rekenproblemen en Spellingspecialist. Hulp op maat bij onderwijsleerproblemen is mogelijk op het gebied van:

• Dyslexie en lees-en/of

spellingproblemen

• Begrijpend lezen

(o.a. woordenschat)

• Dyscalculie en ernstige

rekenproblemen

• Meer- en hoogbegaafdheid

• Leren leren (plannen en

aanpak van de leerstof)

• Cito training
• Faalangsttraining

• Psycho-educatie (omgaan met Autisme)

Meer informatie:
www.rtaanzee.nl of
info@rtaanzee.nl

RT aan Zee is aangesloten bij de beroepsvereniging LBRT. Zorgverzekeringen vergoeden vaak een deel van de kosten.

Als er zorgen zijn en resultaten tegenvallen op school

Er zijn kinderen die meer tijd en ondersteuning nodig hebben bij taal en rekenen. In de literatuur wordt beschreven dat soms kinderen tot 4 keer zoveel meer tijd nodig hebben dan andere kinderen.

Tijdens de RT-sessies wordt de tijd genomen om een kind te begrijpen en te onderzoeken wat dit kind nodig heeft om te leren. Onafhankelijke diagnostische toetsen worden ingezet, naast observaties, om inzichtelijk te krijgen welke vaardigheden een kind wel en nog niet beheerst.

De nieuwste effectieve materialen worden ingezet en deze sluiten aan bij elke methode die op school wordt gebruikt. Veel gericht oefenen en herhalen helpt. Hersenen zijn net zo te trainen als spieren. Uitgangspunt is een hoge verwachting van elk kind en kansen te bieden voor de toekomst. Bewustwording van het eigen leerproces (hoe leer ik) is de rode draad door de RT-behandelingen heen.

Emotionele ontwikkeling

Veel kinderen zijn door leerachterstanden, leerproblemen en/of tegenvallende prestaties onzeker of faalangstig geworden. Bij ondersteuning en succeservaringen wordt het zelfvertrouwen groter en prestaties worden verbeterd. Het kind zit beter in zijn vel en het leerplezier komt weer terug.

Als de onzekerheid blijft en er zit te weinig groei in de prestaties is wellicht onderzoek bij een orthopedagoog gewenst. Bij gerichte aanwijzingen in de RT-praktijk kan bijvoorbeeld een dyslexieonderzoek geadviseerd worden.

Foto:
Events at Sea