Gemeenteraadsverkiezing 2018: Laat uw stem niet verloren gaan

Democratie n De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezing 2018 zijn in volle gang.

Woensdag 21 maart 2018 is het zover. Dan kan er gestemd worden voor zowel de gemeenteraadsverkiezing als voor het referendum over de Wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De stempassen zijn inmiddels bezorgd

De Stemwijzer Katwijk, www.katwijk.nl/stemwijzer is drie weken geleden online gegaan. Met nog een kleine week tot de gemeenteraadsverkiezing is de StemWijzer al zo'n zesduizend keer ingevuld. Dit aantal is 12% van het aantal kiesgerechtigden in Katwijk. Hiermee zien we dat Katwijk hoger uitkomt dan andere gemeenten die een StemWijzer inzetten. Daar ligt het gemiddelde invulpercentage nog onder de 8%.

Inmiddels zijn de stempas(sen) per post bezorgd. Heeft u geen stempas(sen) ontvangen of bent u uw stempas kwijt, dan kunt u een nieuwe aanvragen. Dit kan tot dinsdag 20 maart 2018, 12.00 uur in het gemeentehuis. Neem een identiteitsbewijs mee.

Stemlocaties

Stemmen kan op 21 maart tussen 8.30 en 21.00 uur bij één van de 34 stembureaus. Speciaal voor deze verkiezingen is een stembureau gecreëerd op een boot in de Zwaaikom in Katwijk aan Zee. Van 10.00 tot 19.00 uur is het mogelijk een stem uit te brengen op de River Queen in de Zwaaikom in Katwijk aan Zee.

Wilt u meer weten over de verkiezingen? Volg de gemeentelijke kanalen op social media, #katwijkkiest.


Preek van de leek

Valkenburg n In kerk 'de Goede Herder', Hoofdstraat 35 in Valkenburg is zondag 18 maart om 17:00 uur een 'preek van de leek'.

Huug van Duijn, huisarts in Katwijk, spreekt daar over het thema 'Ondanks alles doen alsof'. De 'preek van de leek' is sinds enige tijd een vertrouwd begrip in het land. Sprekers zijn al of niet bekende personen, met uiteenlopende overtuiging en levenservaring. De spreker is geen predikant en in die zin dus een leek. De bijeenkomst is dan ook geen eredienst, maar heeft wel de vorm van een kerkdienst, compleet met muziek en zang, Bijbellezing, een overweging in de vorm van een preek, een gebed, een woord van zegen.

De voorganger bepaalt zelf het thema, en levert vanuit zijn eigen visie een bijdrage aan het publieke debat. Maar door de verbinding met bijbelse verhalen krijgt de boodschap een breder perspectief dan alleen die van een persoonlijke opinie. De toegang is vrij, en iedereen is welkom.