Zomermarkt

Project n Afgelopen jaar vond voor het eerst de Zomermarkt plaats langs de Rijnsburgse Vliet. De Zomermarkt was de opvolger van de jaarlijkse Rommelmarkt, bij velen een bekend begrip. Na het succes van afgelopen jaar zal er ook dit jaar een Zomermarkt plaatsvinden, en wel op zaterdag 2 juni 2018. Vanwege de verbouwing van de Voorhof zal de markt dit jaar niet plaats vinden langs de Vliet, maar op het schoolplein van de Wilhelminaschool aan het Burgemeester Koomansplein te Rijnsburg. De opbrengst is bestemd voor het project 'Stichting Pan de Vida', zij zetten zich in voor de armste kinderen van Peru. De Zomermarkt commissie hoopt u ook dit jaar te mogen verwelkomen op de gezellige markt.


Kinderdienst

Kerk n Zondag 18 maart is er in de Immanuëlkerk een kinderdienst met als thema: 'Je bent sterker dan je denkt!' Komen jullie ook allemaal? Ds. Arenda Haasnoot zal voorgaan in de dienst. De dienst start om 10:30 uur. Voor de kinderen tot 4 jaar is oppas aanwezig. En... je mag verkleed komen als stoere ridder of soldaat. Of misschien heb je nog wel iets in de kast liggen met een camouflage printje.


Gezocht

Collectanten n Reumafonds. Deze organisatie streeft naar een beter leven met reuma voor alle 2 miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door te collecteren of organisator te worden voor de collecteweek van het Reumafonds van 19 tot en met 24 maart helpt u ons geld op te halen en ons doel te realiseren. Wilt u collectant worden, meldt u aan bij Joke Heemskerk via : joke@cheemskerk@eu, of bel met telefoonnummer: 06- 53 50 45 05.


Hartstichting

Collecte n Van 9 t/m 14 april a.s. wordt in Rijnsburg gecollecteerd voor de Hartstichting. De organisatie is op zoek naar collectanten. Heeft u een uurtje tijd over stuur een mail naar henkwestra@ziggo.nl of bel 06 – 23 98 77 08.


Historie                 Vliegveld

Uitnodiging n Het bestuur van de Stichting Historie Vliegveld Valkenburg (SHVV) organiseert op zaterdag 17 maart een informatiebijeenkomst over de laatste ontwikkelingen van het 'Bezoekerscentrum Vliegveld Valkenburg' en de volgende fase. Het programma behelst een presentatie van SHVV, het doel van de stichting, collectie beheer en een inleiding over flora/fauna op en rondom het voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg. Na de beelden en activiteiten van het laatste jaar (2006) van het vliegveld volgt er een informeel samenzijn met een drankje en tevens de mogelijkheid met elkaar gegevens en informatie uit te wisselen. Donateurs en belangstellenden zijn van harte welkom op 17 maart in het 'Dorpshuis' Kerkweg 3 in Valkenburg. Aanvang programma 13.30 uur.