Afrikaanse muziek en dans op de Oranje Nassauschool. | Foto: pr.
Afrikaanse muziek en dans op de Oranje Nassauschool. | Foto: pr. Foto: pr

ONS swingt de pan uit

Muzikaal n Ooit van djembe, krin of tama gehoord? De leerlingen van de Oranje Nassauschool wel.

Vorige week dinsdag bleven alle taal- reken- en aardrijkskundeboeken gesloten en mochten de kinderen van de ONS op deze, en andere Afrikaanse muziekinstrumenten leren spelen onder de enthousiaste leiding van Drum4Fun. De hele dag stond in het teken van Afrikaanse muziek en dans. Er werd volop over dit thema geknutseld in de klaslokalen.

Als klap op de vuurpijl werd aan het einde van de projectdag een geweldige uitvoering gegeven door alle kinderen van de school in de gymzaal aan de Katwijkerweg. Vaders, moeders, opa's, oma's en vele andere belangstellenden waren getuigen van een muzikaal spektakel. Het was een feest waarvan de ritmische, Afrikaanse klanken nog lang door zullen klinken.


Pop Up spreekuur Welzijnskwartier

Hoftuin n Wilt u graag weten wat het Welzijnskwartier allemaal doet?

Dan bent u op maandag 19 maart van harte welkom op ons Pop Up spreekuur. U kunt ons vinden in winkelcentrum de Hoftuin in Rijnsburg van 11.00 tot 14.00 uur.

U kunt bij ons langs komen met vragen over vrijwilligerswerk, mantelzorg, WeHelpen, Team Sociale Ondersteuning en over alle verdere activiteiten van het Welzijnskwartier. De sociaal werkers van het Welzijnskwartier beantwoorden uw vragen graag onder het genot van een kopje thee of koffie.

Naast dat u even kunt aanschuiven voor een kopje koffie of thee delen we deze dag ook zakjes koffie en thee uit voor thuis met een kleine versnapering erbij. Met daarin een kaartje met onze contactgegevens. Voor kinderen hebben we een leuke kleurplaat. Vanuit het Welzijnskwartier houden we een keer per 2 maanden een pop up spreekuur in de wijk. Zo zijn we voor u zichtbaar en gemakkelijk aanspreekbaar.


Publiek welkom tijdens live tv-uitzending

politiek n Ter voorbereiding op de lokale verkiezingen verzorgt RTV Katwijk in samenwerking met Uitgeverij Verhagen een live tv-uitzending.

De uitzending is maandag 19 maart van 19.00 tot 20.30 uur, live vanuit Uitgeverij Verhagen aan de Ambachtsweg 7a. Hierbij zijn vertegenwoordigers van de politieke partijen aanwezig. RTV Katwijk werkt samen met Uitgeverij Verhagen aan diverse programma's over de lokale verkiezingen waaronder ook deze live televisie uitzending op 19 maart, die direct wordt uitgezonden. Bij deze opname is ook publiek welkom. Wie hierbij aanwezig wil zijn kan zich aanmelden bij verkiezingen2018@rtvkatwijk.nl of redactie@allesoverkatwijk.nl. Graag met vermelding van telefoonnummer en met hoeveel personen. Want vol is vol. Belangstellenden die erbij kunnen zijn krijgen een bevestiging op hun emailadres. De locatie is vanaf 18.00 uur open voor een kopje koffie. Publiek dient om uiterlijk 18.45 uur aanwezig te zijn.


n Besluit over extra geld voor Hoftuinplein uitgesteld

Actie n 'Helaas gaat het opknappen van het Hoftuinplein fors in de vertraging. Mede dankzij PvdA en SGP die het zonder debat van tafel vegen. Ontzettend jammer voor de Rijnsburgers!'

Met die tweet uit wethouder Klaas Jan van der Bent vorige week donderdag zijn frustratie over het besluit van een meerderheid van de gemeenteraad om het agendapunt over het opknappen van het Hoftuinplein in Rijnsburg uit te stellen.

De raad wordt gevraagd een extra krediet van bijna 3 ton beschikbaar te stellen. Bijna een verdubbeling van het krediet van ruim 330.000 euro dat in 2016 beschikbaar werd gesteld.

Voor dat geld moet het Hoftuinplein een 'echt plein met een hoogwaardige kwaliteit en meer ruimte voor de voetganger' worden, aldus het college van burgemeester en wethouders. 'Dit maakt het winkelen en verblijven aangenamer, terwijl er nog steeds voldoende parkeergelegenheid is die voldoet aan de huidige parkeernormen.'

Bij de eerder bespreking vorige maand vraagt en krijgt de raad de toezegging van het college, dat het ontwerp zodanig wordt aangepast, dat het 'op draagvlak kan rekenen bij zowel de ondernemers van In de Hoftuin, als de Oranjevereniging en het Paardenmarktcomité', laat wethouder Van der Bent in een brief van 7 maart aan de raad weten.

Daarin staat ook, dat er 'meer dan één gesprek nodig' is om dat voor elkaar te krijgen.

Discussie via twitter

Matthijs van Tuijl van de PvdA stelt in de raadsvergadering, dat het college niet voldaan heeft aan de toezegging en dat het kredietvoorstel daarom van de agenda gehaald moet worden. Dat voorstel wordt gesteund door D66, GemeenteBelangen, Hart voor Katwijk, de Lokalen, SGP en VVD Katwijk. Met 16 stemmen voor van die partijen en 14 stemmen tegen (CDA, ChristenUnie en KiesKatwijk) wordt het ordevoorstel aangenomen.

De discussie gaat op Twitter nog even verder met een reactie van Van Tuijl op de tweet van de wethouder. 'Altijd jammer als een wethouder niet gewoon zijn werk doet. De raad was duidelijk; er moet draagvlak zijn bij ondernemers, oranjevereniging en paardenmarktcomité. Vertraging is gewoon afhankelijk van die inzet. Ipv tweeten gewoon actie!'

Dat leidt weer tot een reactie van Van der Bent, die in de raadzaal op een paar meter afstand van Van Tuijl zit. 'Het werk is gedaan. Maar je biedt geen gelegenheid dat uit te leggen. Ik kan niets ander dan tweetje sturen. Zonder overleg van tafel vegen. Onverantwoorde politiek.'