Ralph Hovestad scoor de zesde voor IJsselmeervogels. | Foto: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige.
Ralph Hovestad scoor de zesde voor IJsselmeervogels. | Foto: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige. Foto: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige

Rijnsburgse Boys blameert zich tegen IJsselmeervogels

Koning n Voetbal versloeg uiteindelijk Koning Winter afgelopen zaterdag. Toch zal een aantal supporters van Rijnsburgse Boys achteraf toch liever nog een aantal baantjes hebben geschaatst in plaats van naar Spakenburg af te reizen voor de wedstrijd tegen IJsselmeervogels.

Wat er na 45 minuten nog positief uit zag, was na 90 minuten voetbal veranderd in een regelrechte blamage voor de Rijnsburgers.

Dat na twee weken waarin voorzitter Ad Hendriksen zijn handen vol had aan het afwikkelen van zaken die de club in diskrediet hebben gebracht rondom de uitwedstrijd tegen AFC. De soep werd uiteindelijk niet zo heet gegeten zoals deze vooral in de Amsterdamse media was opgediend. Natuurlijk zijn er dingen gebeurd die niet door de beugel konden, maar alle respect voor het bestuur van Rijnsburgse Boys. Met direct betrokkenen is gesproken en maatregelen zijn genomen.

Snoepwinkel

De meegereisde supporters zagen hun ploeg zaterdag in de eerste helft beslist aardig voor de dag komen. De ruststand was in het voordeel (0-1) van de geelzwarten. Had volgens de ene kenner ook 0-2 kunnen zijn, anderen zeiden dat 3-3 ook had gekund. Beide ploegen kregen kansen met Richard van Nieuwkoop aan Rijnsburgse kant als meest opvallende speler. Hij redde tot drie keer toe spectaculair, zelfs na het slikken van het pijnstiller omdat hij bij een botsing een pijnlijk dijbeen had overgehouden. Rijnsburgse Boys scoorde via Joël Tillema. Dit na een slim genomen corner met dito voorzet van Roderick Gielisse.

De tweede helft kende vanuit Rijnsburgs oogpunt een horrorscenario. IJsselmeervogels waande zich vanaf de 56e minuut in een snoepwinkel. Binnen twaalf minuten scoorden de ´Rooien´ vijf keer. De Rijnsburgse verdediging leek in die periode in diepe winterslaap, getuige doelpunten van Olijfveld (2x), Van Leijenhorst, Ozturk en Moro. Tien minuten voor tijd strooide Ralph Hovestad nog wat meer zout in de Rijnsburgse wonden. De 1-6 eindstand ontlokte aan trainer Pieter Mulders de uitspraak: "Wij speelden voor Sinterklaas".

Praten, analyseren en naar oplossingen zoeken is het devies. Zaterdag weer een uitwedstrijd. In Amsterdam Noord wacht De Dijk. Zou daar de victorie in 2018 beginnen? Kom kijken op Sportpark Schellingwoude, aanvang 16.00 uur.


Uientoernooi bij Rijnsburgse Boys

Jeugd n Maandag 2 april, Tweede Paasdag, is het gelukkig weer zover: de achtste editie van het grootste jeugdtoernooi van de regio.

Het Bakkerij Van Tilburg Uientoernooi gaat dan plaats vinden op sportpark Middelmors van Rijnsburgse Boys. Maar liefst 100 teams, in de leeftijden 8, 9, 10 en 11 jaar, gaan dan strijden om de felbegeerde bekers.

De start is om 8.45uur met 8 en 9 jarigen, en om 13.00 uur vangen we aan met 10 en 11 jarigen. Na de prijsuitreiking speelt Rijnsburgse Boys 1 voor de competitie tegen FC Lienden.

Aanvang 18.00 uur. U kunt dus de gehele Tweede Paasdag op en rond het voetbalveld verblijven.

De organisatie start die dag al om 5.30 uur met de voorbereidingen. Daarvoor is alle hulp wenselijk en welkom. De koffie staat dan klaar en zoals elk jaar zullen vele handen licht werk maken. Al is het maar voor een paar uurtjes: de toekomst van het Nederlandse voetbal zal u dankbaar zijn.

Het complete speelschema staat vermeld in een Uienkrant, huis-aan-huis verspreid, maar ook op de site van Rijnsburgse Boys onder de rubriek Jeugd. Daar kunt u dus precies zien hoe laat u op welk veld moet zijn. De organisatie hoopt maandag 2 april op veel support voor de jongens en meisjes uit de gehele Bollenstreek.


n Historische wedstrijden op natuurijs

Ondanks de koude wind deden er toch nog 24 RIJC schaatsers mee aan de clubkampioenschappen op natuurijs. Ze waren goed voor 26 pr's. Op vrijdag 2 maart lag er rond 16.30 uur een mooi wedstrijdbaantje klaar. De 24 deelnemers reden hun rondje van bijna 200 meter. Drie maal kon iedereen starten. Voor het laatst werden deze clubkampioenschappen gehouden in 2012. Historisch, omdat er nog nooit in maart clubkampioenschappen waren verreden. Na afloop van de wedstrijden genoot iedereen van de welverdiende erwtensoep. Alle deelnemers kregen symbolisch een gouden snoepmedaille omgehangen en zullen op het sluitingsfeest in april een blijvende herinnering ontvangen.

Op de natuurijsbaan van RIJC werden er vorige week vrijdag 26 pr's. | Foto: pr.