Afbeelding
Foto: pr

Genomineerden Vrouwe van Katwijk 2018

Anke Minnee–de Koning

Anke is een enthousiaste vrouw die graag aanpakt wat op haar pad komt. Joie de Vivre is haar levensmotto, wat zij ook uitstraalt.

Sinds haar twintigste staat zij voor de klas en geeft zij vol passie Franse les. Als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand heeft zij ruim vijftienhonderd huwelijken gesloten. Anke is lid van Rotary Katwijk-Noordwijk, evenementen verzinnen en organiseren vindt zij heerlijk. Ook geeft zij regelmatig lezingen over huwelijken waarbij veel gelachen wordt.

Binnenkort verschijnt haar eerste boek over Franse uitspraken. Een veelzijdige vrouw die van aanpakken weet, die niet bang is om iets nieuws te proberen.

Tanja Wassenaar

'Nooit maar dan nooit gedacht dat ik genomineerd zou worden, wat een eer.' Wijkagente Tanja Wassenaar is een opvallende verschijning in Katwijk.

Dat zij één van de drie genomineerden is kwam voor haar volkomen als een verrassing. Voor Tanja is het vanzelfsprekend dat zij zich vanuit haar werk en daarnaast ook via haar vrijwilligerswerk inzet voor de medemens.

'Sommige mensen hebben gewoon een duwtje in de rug nodig en voor deze mensen wil ik er zijn'. Zij benadrukt hoe waardevol dat kan zijn, iets voor een ander te doen.

'Elk mens heeft een verhaal, neem gewoon tijd voor elkaar.'

Tineke Zuijderduijn

Tineke kan getypeerd worden als een duizendpoot. Zij zet zich volledig belangeloos in voor verschillende vrijwilligerswerkzaamheden.

Zo is ze de centrale vrouw bij basketbalvereniging 'Grashoppers' en jarenlang actief lid geweest van Oranjevereniging Katwijk aan Zee. Vroeger was ze vrijwilliger bij Boetzolderpop en nu zit ze in de organisatie van Haringrock.

Een van haar missies is zoveel mogelijk vrouwen te mobiliseren en te bereiken bij het organiseren van activiteiten. De waardering die ze hiervoor krijgt is haar grote drijfveer. De nominatie kwam als volledige verrassing. Maar hoe leuk is het dat een Brabo is genomineerd voor de Vrouwe van Katwijkprijs.

Afbeelding
Afbeelding