Dode Zee mineralen bij huidklachten

Vaak krijgen wij de vraag welke zalven het beste werken tegen psoriasis en eczeem. Het liefst zonder chemische middelen.

Eczeem wordt gekenmerkt door een rode, schilferende huid, soms met blaasjes of bultjes. Vaak veroorzaakt de eczeem een geïrriteerde, jeukende huid. Eczeem gaat vaak gepaard met klachten van astma en hooikoorts. In sommige gevallen kan eczeem chronisch worden en wordt de huid dik en ruw. Psoriasis onderscheidt zich van eczeem doordat bij psoriasis een overmatige groei van huidcellen is. Hierdoor ontstaan plaatselijke verdikkingen die ook gaan schilferen. Psoriasis kan over het hele lichaam voorkomen, maar meestal bevindt het zich in de knieholtes en de ellebogen.

Over het algemeen wordt geadviseerd om de huid vet te houden. Daarnaast is de helende werking van Dode Zee mineralen niet te onderschatten.

Dode Zee mineralen worden al duizenden jaren ingezet tegen huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Dode Zee mineralen, verwerkt in een zalf, hebben de volgende eigenschappen:

* Ze houden vocht vast en trekken overtollig vocht aan, hierdoor wordt de vochtbalans in de huid weer hersteld.

* Ze stimuleren de afstoting van dode huidcellen, waardoor de gezonde huid meer kans krijgt om naar voren te komen.

* Beschadigingen van de huid kunnen sneller genezen doordat de herstellende eigenschappen gestimuleerd worden.

Ook als de klachten verdwenen zijn, is het verstandig regelmatig te smeren met Dode Zee mineralen om te voorkomen dat de klachten weer terug komen.

Wilt u meer informatie over het gebruik van Dode Zee mineralen? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, gezondheidscentrum Floris V, Graaf Florislaan 9 te Rijnsburg.