De prijswinnaars Team Multisport NK Karate. | Foto: pr.
De prijswinnaars Team Multisport NK Karate. | Foto: pr. Foto: pr

Multisport actief tijdens NK Karate

Prijzen n De karateka's van Multisport gingen vorig weekend richting Capelle aan den IJssel om deel te nemen bij de NK Karatekampioenschappen van de karatebond Euro Budo Nederland.

Daar zijn de volgende prijzen behaald:

Kata's Jeugd hogebanden deelname Daniel Achterberg en Niels van Gastel.

Kata's Senioren Richard Pet 3de plaats, deelname Bert Koekoek.

Sparren(vechten) Jeugd -55kg Daniel Achterberg 3de plaats.

Sparren dames +65kg Deelname Linda Van Duijn.

Sparren dames -75kg Tamara Grimmius 1ste plaats, Linda Van Duijn 3de plaats.

Sparren dames +75kg Linda Van Duijn 3de plaats.

Sparren heren -70kg David Ooms 1ste plaats.

Sparren heren +75kg David Ooms 1ste plaats.

Sparren heren +80kg Louis Beelmeon 2de plaats.


Doe mee met het Johan Cruyff voetbaltoernooi

Heroes n In samenwerking met de Johan Cruyff coaches van het Welzijnskwartier organiseren zes jongeren een Cruyff voetbaltoernooi 6 vs.6.

Deze jonge organisators, ook wel de 'Heroes' genoemd, organiseren dit toernooi voor jongeren van 10 t/m 12 jaar. Het vindt woensdag 28 februari as plaats op het Cruyff Court in de Molenwijk in Katwijk aan den Rijn.
Cruyff Courts 6 vs.6 is een landelijk kampioenschap dat voor en door jongeren georganiseerd wordt. De voorrondes vinden woensdag 28 februari plaats vanaf 12:00 uur op het Cruyff Court in de Molenwijk.

De winnaars, een jongens- en een meisjesteam, stromen door naar de kwartfinale en maken uiteindelijk kans op de landelijke finale. Naast de winnaars van het 6 vs. 6 toernooi stelt de Cruyff Foundation een 'Respect Award' beschikbaar voor het jongens- en meisjesteam dat zich het sportiefst gedraagt tijdens het toernooi. Ten slotte is er voor ieder wat wils, van muziek tot schminken en van springkussens tot een bakje koffie voor de bewoners en ouders.

Wil jij graag mee doen? Zoek de beste voetballers bij elkaar en vorm jouw dreamteam van minimaal 6 en maximaal 10 spelers. Geef jouw team en naam door aan Pascal van der Plas via 0657841112. Meer informatie is ook terug te vinden op de facebookpagina van 'Jongerenwerk Welzijnskwartier KRV'.


Valken'68 - Voorschoten'97 niet echt boeiend

brilstand n Nog geen half jaar geleden won Valken'68 de uitwedstrijd tegen Voorschoten'97 met 1-6.

Fris aanvallend voetbal en plezier karakteriseerde het spel van de Valken. Afgelopen zaterdag was daar niets van terug te zien. Valken was geen schim van de ploeg van een half jaar terug. De eerste helft was Voorschoten'97 meer op de helft van Valken dan Valken op de helft van Voorschoten. De tweede bal op het middenveld was ook de meeste keer voor Voorschoten. De verhouding van de corners in de eerste helft was met 4-1 ook in het voordeel van Voorschoten. Grote kansen waren er in de eerste helft nauwelijks te noteren. Een kansje voor Matthias van Beelen was het enige wapenfeit van Valkenkant.

De tweede helft was van Valkenkant wat beter dan de eerste helft. Wat meer middels de lange bal werden de aanvallers aan het werk gezet. Het resulteerde in een aantal kopkansen voor Matthias van Beelen. Hij zat het dichts bij een doelpunt in de 54e minuut toen hij een diepe bal van Arjan Haasnoot op de paal kopte. De andere twee kopkansen kwamen voort uit voorzetten van Jaap van der Plas. Jaap van der Plas kwam als rechtsbuiten de tweede helft veel beter uit de verf dan als aanvallend middenvelder voor rust. In de 68e minuut kwam Valken nog goed weg. Een schot van Voorschoten eindigde op de paal en het doelpunt uit de rebound werd buitenspel verklaard. Vlak voor tijd claimde heel Valken'68 een strafschop toen Jaco van der Bent, ietwat te gemakkelijk en gezocht in de ogen van de scheidsrechter, in de zestien neerging. De scheidsrechter wuifde het weg en de brilstand was een feit.

Zaterdag 17 februari 2018 speelt Valken'68 1 uit tegen CVC Reeuwijk , aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

Spelmoment Valken '68 en Voorschoten.| Foto: Saam de Mooij.