Cursus veilig vallen

Ouderen n Binnenkort start Barends Sport-Voorhout de cursus ZekerBewegen.

Dit houdt in: veilig vallen, opstaan en … weer doorgaan. Duidelijk is te merken dat de ouderen zich inmiddels niet alleen bewust zijn dat er tegen valongelukken wat te doen is, maar ook de weg naar Judoleraar Jan Barends weten te vinden. In de cursus wordt gewerkt aan beweeglijkheid, balans, spierkracht en veilig vallen. Geïnteresseerd in deze cursus? Bel 071-5174800 of mail naar barendssport@planet.nl.


Verkiezingsprogramma CDA over handigt aan bewoner Brouwerstraat

Ingezonden n CDA. Afgelopen donderdag reikten de Rijnsburgse CDA-kandidaten Dick Oudwater, Barend Tensen en Jonathan de Mooij het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma 'Voor dorpen die we door willen geven' uit aan Dirk Noort, bewoner aan de Brouwerstraat.

Net zoals veel bewoners en omwonenden ervaren hij en zijn gezin dagelijks overlast van voorbijsnellend vrachtverkeer, zo liet hij weten. Kwetsbare gebruikers van de weg, zoals kinderen op de fiets, voelen zich er onveilig. Het CDA neemt in het verkiezingsprogramma duidelijk stelling.

Vrachtverkeer omleiden

Oudwater: "Wij willen doorgaand vrachtverkeer om de dorpskernen heen leiden. Zo willen we de Brouwerstraat in Rijnsburg en de Rijnstraat in Katwijk aan den Rijn vrachtwagenvrij maken. Daarnaast blijven we met de omwonenden werken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid." Tensen vult aan: "Voor veel bedrijven is de Brouwerstraat een snelle route tussen de A44 en bedrijventerreinen als Klei-Oost. Omrijden via de N206 levert echter amper tijdsverlies op, maar wel meer veiligheid in ons dorp". Het College heeft weer een nieuw onderzoek aangekondigd, maar wat het CDA betreft is het simpel: nu de vrachtwagens kunnen keren bij de nieuwe rotonde kunnen de verbodsborden geplaatst worden. De Mooij: "Al jaren wordt er in de gemeente gesproken over de Brouwerstraat en de Oegstgeesterweg/Sandtlaan. Wat het CDA betreft komt dat verbod er zo snel mogelijk."

Verder zet het CDA zich in Rijnsburg onder meer in voor de breedtesport en mag er niet getornd worden aan de ondergrondse afvalcontainers. Andere belangrijke thema's in het programma zijn betaalbaar wonen, zorg, veiligheid en omgang met elkaar.

Het verkiezingsprogramma is te downloaden op cda.nl/katwijk.


Nieuw strippenkaart voor Peuter- en Oudergym bij De Valken

Gymnastiekvereniging n De Valken is er voor alle leeftijdscategorieën.

Beginnend met de kleintjes vanaf 2,5 jaar. Tijdens de Peuter- en Oudergym van elke vrijdagmiddag staat samen klimmen, klauteren, springen, balanceren, hangen en rollen centraal. Alles wat thuis niet altijd kan of mag, is wél mogelijk in de gymzaal. Niet alleen ouders zijn welkom met hun kinderen, maar ook opa's en oma's zijn van harte welkom om met hun kleinkinderen samen te komen bewegen. Kunt u niet elke week komen, dan kunt u vanaf nu ook een strippenkaart afnemen: 5X voor € 25, 10X voor € 45 of 15X voor € 60.

Mocht uw kind doorstromen naar de Kleutergym, dan blijft de strippenkaart gewoon geldig. Meer informatie kunt u vinden op www.valkengym.nl en u kunt ons ook volgen op Facebook. Iedereen is van harte uitgenodigd om een keertje mee te komen doen. Stuur een mail naar leiding@valkengym.nl als u een proefles wilt komen doen.