Leerlingen Wellantcollege brengen bloemistenvak onder aandacht

Arrangeren n Het bloemevenement "De Nieuwe Bavo Bloeit" gaat ook dit jaar weer plaatsvinden in De Nieuwe Bavokerk te Haarlem. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Studenten gaan bijna aan de slag met het maken van ontwerpen en het realiseren van hun (examen-) werkstukken. Alles moeten ze doen, van ontwerpen tot pitchen, budgetten uitwerken en ruimtes analyseren. Kijken naar het product en dat op zijn best uit laten komen.

Na een geslaagde editie in 2017 slaan Wellantcollege, Vereniging Bloemist Winkeliers en de Nieuwe Bavo de handen ineen. Alles naar een hoger plan; meer studenten en leerlingen, nog een school erbij, medewerking van grote bedrijven als Smithers Oasis zullen ervoor zorgen dat de kerk dit jaar nog uitbundiger gaat bloeien.

Doel van het bloemevenement is het bloemistenvak weer onder de aandacht te brengen. Scholen hebben aanwas nodig om het ambacht van het bloembinden weer meer gestalte te kunnen geven. Meer ervaring opdoen, meer exposure is van belang. Dus is er besloten dat studenten, producenten, kwekers, bloemisten en liefhebbers dat ambacht ook dit jaar weer vinden in De Nieuwe Bavo Bloeit. De ambitie is de Nederlandse FleurAmour te worden.

Ingeborg Kemperman, meesterbinder en docente bloem in Rijnsburg, heeft een prachtig sfeerbeeld gecreƫerd. Dit jaar wordt in romantische geel en pasteltinten gewerkt, waardoor de kathedraal weer een heel andere uitstraling zal krijgen. Tegen de achtergrond van de prachtige kerk, de aankleding verzorgd door studenten van Wellantcollege, MBOWestland en Clusiuscollege is er een heel programma:

Wilt u ook komen kijken naar de bloemenpracht in De Nieuwe Bavokerk? Het wordt gehouden op 19 april van 19.00 tot 21.30 uur. De Nieuwe Bavokerk is gevestigd aan de Leidsvaart 146 te Haarlem. Toegang 5 euro p.p. Meer informatie is te vinden op www.denieuwebavobloeit.com