Uitreiking Wensenfonds

Blij n Bijna €80.000 werd uitgereikt aan verenigingen en stichtingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg door het Wensenfonds van Rabobank Leiden – Katwijk.

In Tripodia werden vorige week dinsdag op een speciale avond voor klanten de initiatieven beloond door de bank, want die vindt dat deze lokale betrokkenheid de leefomgeving nog mooier maakt. Eerst werden alle genomineerden uit Rijnsburg en Valkenburg uitgenodigd op het podium. Dat waren er heel wat: EHBO Rijnsburg kreeg €2.000 om nieuwe boeken en verbanden aan te schaffen om de jeugd les te geven.

Gymnastiekvereniging De Valken ontving €1.500 voor nieuw turnmateriaal. Kinderkoor ZEP ging met €1.500 naar huis voor gekleurde polo's. Korfbalvereniging Madjoe kreeg €2.000 voor de aanleg van zonnepanelen op het clubgebouw. Stichting Nationaal Smalspoor ontving €4.600 voor een nieuw kassasysteem. En stichting Steunfonds Smitshof kreeg €3.425 voor de aanschaf van een nieuwe bus.

Het hoogste bedrag, namelijk €5.000, werd acht keer uitgereikt: Zwem- en Poloclub Katwijk kreeg dit bedrag plus de medewerkersprijs, dus maar liefst €5.500, om het nieuwe clubhuis in te richten. DSV Verzorgd leven Locatie Vlietstede en locatie Duinrand kregen beide deze cheque voor een duofiets.

De Brug Midden-Nederland kreeg dit bedrag voor het plaatsen van zonnepanelen. Inrichting de Buurtkamer mag met de cheque een warme plek creëren waar inwoners van de multiculturele Molenwijk zich kunnen ontwikkelen. Stichting Help Ons Helpen Kringloopwinkel kreeg het bedrag om de kansarmen te helpen. Stichting Historie Vliegveld Valkenburg gebruikt de cheque om een bezoekerscentrum op het voormalige vliegveld te realiseren. En Topaz Overduin heeft de €5.000 nodig voor de dagbesteding van de bewoners.


Wake-Up

Boek n Donderdag 15 februari geeft Ds. A. Haasnoot uitleg over dit adembenemende boek. Dit doet ze in Het Kerkhaventje, naast de Wittekerk te Katwijk. Aanvang 19.45 uur.