Wingo voor World Servants snel uitverkocht

actie n Vorige week startte de kaartverkoop voor de door Ladies' Circle Aan Zee georganiseerde 'Wingo': een wijnproeverij en bingo waarvan de opbrengst bestemd is voor een project van World Servants Rijnsburg.

Binnen de kortste keren was er geen kaart meer te krijgen voor het evenement op 9 maart. De snelle verkoop van alle kaarten kwam toch onverwacht. "We zijn zeer verrast. We hadden wel gedacht dat we alle toegangsbewijzen zouden kunnen verkopen, maar dat we zó snel alles kwijt zouden zijn, hadden we nooit verwacht!" licht een van de organisatoren toe.

Dit jaar vindt de Wingo plaats bij het nieuwe strandpaviljoen van Surf en Beach. Vele lokale sponsors hebben wijn, hapjes en prijzen beschikbaar gesteld.

De opbrengst van het evenement is bestemd voor een project van World Servants Rijnburg. De Ladies' Circle vindt het jammer dat zij mensen heeft moeten teleurstellen.

De club onderzoekt of het mogelijk is om een extra kaarten te verkopen voor 9 maart, of om eventueel een tweede Wingo te organiseren.


Vrijwilligers gezocht voor Dierenweide en speeltuin Westerhaghe

Het n Welzijnskwartier is op zoek naar vrijwilligers voor de dierenweide, mensen die affiniteit hebben met het verzorgen van dieren.

U moet wekelijks of tweewekelijks beschikbaar zijn op de woensdag- of zaterdagmiddag tijdens de openstelling en Westerweide een warm hart toe dragen.

Ook zoekt men vrijwilligers voor de speeltuin om de speeltuin een aantal dagen per week te openen en/of te sluiten. Mensen die een veilige en schone speeltuin belangrijk vinden, dat is de reden dat de speeltuin rond zonsondergang afgesloten moet worden en 's-morgens geopend moet worden. De speeltuin wordt zeker met mooi weer druk bezocht. Vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de tijd(en) dat je beschikbaar bent en dat moet zeker gaan lukken als er wat meer vrijwilligers (misschien buurtbewoners) zich willen aanmelden. De speeltuin en de dierenweide bevinden zich aan de Spinozalaan, naast en achter Snackbar eetkafé Ouwersloot in Rijnsburg. Meer informatie of aanmelden kunt u bij Ria Paap, wijkwerker op telefoonnummer ; 071-4030669 of via de mail; riapaap@welzijnskwartier.nl


Wie wordt de voorleeskampioen?

Spannend n Op zaterdag 10 februari 2018 organiseert Bibliotheek Katwijk van 14.30 uur een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De voorleeskampioenen van maar liefst 15 basisscholen uit Katwijk (10 deelnemers), Valkenburg (2 deelnemers) en Rijnsburg (3 deelnemers) treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een favoriet kinderboek. De voorlezers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. Op school wonnen zij de voorleeswedstrijd en zij zijn dan ook allen in het bezit van de titel 'Voorleeskampioen van de school'. De voorronde van deze Nationale Voorleeswedstrijd wordt gehouden in Het Dorpshuis Valkenburg, Kerkweg 3.