Het 'Gevenenetenteam'. | Foto: pr.
Het 'Gevenenetenteam'. | Foto: pr. Foto: pr

Samen aan tafel voor goed doel

Actie n 'Geveneneten' is voor de Protestantse Gemeente Rijnsburg een mooi middel voor gemeenteleden om met elkaar iets voor anderen te doen en zo de onderlinge band te versterken.. Zo kan iedereen zelf aan de slag om samen de dorpskerk vorm te geven. Ook niet Gemeenteleden zijn van harte welkom.

'Geveneneten' is erop gericht om mensen thuis voor maximaal zes andere personen tegen betaling te laten koken. Als je niet kookt kun je er voor kiezen om ergens binnen de gemeente te gaan eten. Zo ontmoet je steeds weer 'nieuwe' mensen die je nooit of hooguit ooit oppervlakkig hebt gesproken.

Een mooie kans om op een natuurlijke manier met elkaar in gesprek te komen. Onder aftrek van een vaste kostenvergoeding per couvert is de opbrengst ten bate van de uitzending van de Families Klaasse en Van der Pol naar respectievelijk Aruba en Malawi.

Gastvrij

Op de website www.geveneneten.nl kun je je aanmelden om bij je thuis voor vier tot zes personen te koken. Als koker kies jij de datum. Je kunt drie soorten maaltijden of een high tea (8 personen) aanbieden. Per gast krijg je, afhankelijk van het soort menu, een vaste vergoeding zodat geld geen belemmering hoeft te zijn om je voor meerdere keren op te geven.

Op de website heb je keuze uit diverse adressen en soorten menu's. De maaltijden zijn per gastheer of -vrouw op vaste data. Je kunt je natuurlijk ook met vrienden opgeven. Je betaalt het vermelde bedrag en wordt verwacht op de datum die bij jouw gastheer of -vrouw staat vermeld.

Aan tafel

Er is keuze uit verschillende maaltijden:

'Prinsenmaal' is een lekker hoofd en nagerecht voor €10 pp, de gast (-heer, -vrouw) krijgt €3,50 per gast. Je komt tussen half zes en zes en vertrekt weer tussen zeven en half acht.

'Koningsmaal' je maakt of eet een echt drie gangenmenu voor €25 pp, de gast (-heer, -vrouw) krijgt €10 per gast. Je komt tussen half zeven en zeven en vertrekt tussen half negen en half tien.

'Het keizersmaal' je maakt of nuttigt een verrassend 5 gangen menu voor €47,50 pp, de gast (-heer, -vrouw) krijgt €15 per gast. Je komt tussen zeven en half acht en vertrekt tussen 22.30 en 23.00 uur.

'De High tea' je maakt of nuttigt een gezellige hightea voor € 12,50 pp, de gast (-heer,-vrouw) krijgt €5 per gast vergoed. Je wordt tussen 13.30 en 14.00 uur verwacht de high tea duurt tot 16.00 uur.

Er kunnen maximaal zes gasten per keer inschrijven. Vanaf vier gasten gaat het etentje in ieder geval door. Met het oog op de investeringen in geld en werk is het niet mogelijk af te zeggen of de datum door te schuiven. Wel kun je je voucher in zo'n geval aan een ander geven. In principe gelden de bovengenoemde tijden. In overleg met de gasten kun je daar natuurlijk van afwijken. Onder aftrek van de vergoede tegemoetkoming in de kosten wordt het gehele bedrag bestemd voor de beide uitzendingen.

Nieuwsgierig geworden? Ga naar de website www.geveneneten.nl en geef je op voor één van de vermelde maaltijden. Of meld je aan als gastheer (-vrouw) voor één van de menu's of een high tea en kies een datum die jou het beste uitkomt. Kom in actie! Blijf regelmatig kijken op de website. Als je liever even belt om je aan te melden bel dan met 06 515 00 842 en we zetten je in de lijst.


Ontwerp Hoftuinplein vastgesteld

Definitief n Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitief ontwerp voor het Hoftuinplein vastgesteld. De aanpak is nodig om het winkelcentrum In de Hoftuin toekomstbestendig te houden. De uitstraling van het plein wordt flink verbeterd. Zo komt er een hoogwaardige promenade die de verbinding maakt tussen de Anjelierenstraat en de HEMA.

Het parkeerterrein wordt opnieuw ingericht zodat de parkeervakken weer voldoen aan de huidige normen. Ook wordt er veel groen geplant waardoor het plein een mooie en rustige uitstraling krijgt.

Samen optrekken

Wethouder Klaas Jan van der Bent: "Dit nieuwe ontwerp is een product van de goede samenwerking tussen winkeliers, bewoners en de gemeente. Het ontwerp is heel mooi geworden en samen met de andere aanpassingen aan de omgeving is de Hoftuin straks weer helemaal klaar voor de toekomst."

Eerder is dit definitieve ontwerp gepresenteerd aan omwonenden, winkelpandeigenaren en winkeliers tijdens de informatieavond. In dit definitieve ontwerp zijn de opmerkingen die in maart door hen waren gemaakt waar mogelijk meegenomen.
Ook het Platform Beheer heeft meegedacht. Bij het tot stand komen van het ontwerp hebben zij input gegeven om het ontwerp te verbeteren. Het platform bestaat uit winkeliers, vastgoedeigenaren, bewoners en de gemeente. Na vaststelling van het beheerplan is gestart met de uitwerking van verschillende maatregelen. Zo laten de bewoners van de Anjelierenstraat de balustrades boven de winkels vervangen. Ook wordt het achterpad, aan de achterzijde van de Anjelierenstraat verbeterd. De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimte, in dit geval het Hoftuinplein

Afkoppelen hemelwater

Nu het Hoftuinplein aangepakt gaat worden, doet zich de kans voor om het regenwater af te gaan koppelen van het rioolwater. Omdat regenbuien steeds heftiger worden, kan het riool dit water niet altijd goed verwerken. Door het schone regenwater apart van het rioolwater op te vangen, hoeft er minder water door het riool. Het schone regenwater wordt direct afgevoerd op de Vliet. Een extra voordeel hiervan is dat de waterkwaliteit van de Vliet daardoor verbetert.

Schoon regenwater wordt apart opgevangen

Voor het definitief ontwerp en afkoppelen van het hemelwater is extra geld nodig. Dit wordt bij de gemeenteraad aangevraagd. Na goedkeuring van de gemeenteraad kan het bestek opgesteld worden. Aan de hand hiervan wordt er aanbesteed. Wanneer er wordt gestart met de werkzaamheden wordt afgestemd met het Platform Beheer.