Hart Voor Katwijk presenteert verkiezingsprogramma

Ingezonden n Hart Voor Katwijk heeft afgelopen week de nieuwe website gelanceerd.

Daarmee wil de partij een beter inzicht geven in de politieke standpunten, kandidaten en speerpunten voor de verkiezingen. De nieuwe site is makkelijker te bedienen en geeft gebruikers een beter overzicht van alle pagina's die de partij heeft. Zo is de homepage voorzien van alle actuele informatie over de verkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen heeft Hart Voor Katwijk alle kandidaten op de website zichtbaar gemaakt met naam en nummer op de lijst. Daarnaast hebben de eerste zeven kandidaten een persoonlijke pagina met daarop hun persoonlijke motivatie waarom ze bij Hart Voor Katwijk op de lijst staan. De kiezer krijgt zo een beter beeld de kandidaten en motivatie.

Naast de lancering van de nieuwe website, heeft de partij direct het verkiezingsprogramma gepubliceerd. Het verkiezingsprogramma is vanaf de startpagina te vinden en is tevens voor iedereen te downloaden. Hart Voor Katwijk is trots dit programma voor u te mogen maken en heeft dit zorgvuldig met de leden besproken. Er is een unanieme overeenstemming over het programma en dat geeft de commissie een goed gevoel.

Om het voor de kiezer makkelijker te maken heeft de partij een overzicht gemaakt van alle standpunten per categorie. Kiezers kunnen zo makkelijker zoeken in het verkiezingsprogramma. Per onderwerp komen de verschillende standpunten aan de orde. Om alle politiek inbreng van Hart Voor Katwijk nog beter in zicht te brengen zal op korte termijn de website worden aangevuld met alle moties, amendementen en schriftelijke vragen. Dit geeft de leden maar ook de kiezer inzicht in de afgelopen vier jaar politiek. Alle Algemene Beschouwingen zijn al online te vinden www.hartvoorkatwijk.nl.


Presentatie nieuwe politieke partij KKG bij RTV Katwijk

Satire n Bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen gaat de nieuwe politieke partij KKG (Katwijk Kan Groter, Lijst 1A) waarschijnlijk hoge ogen gooien.

De partij wil Katwijk drastisch uitbreiden, desnoods ten koste van omliggende gemeenten. De KKG wordt vanaf zaterdag 17 februari geïntroduceerd op RTV Katwijk. Als het aan lijsttrekker Ronald T. ligt, pakt de KKG veel stemmen af van al die andere partijen die volgens hem 'maar een beetje aanmodderen en er met de spreekwoordelijke pet naar gooien'. T. wil Katwijk groot maken. In de uitzending op RTV Katwijk laat de KKG waartoe de partij allemaal in staat is. Katwijk Centrael met 'Katwijk Kan Groter' vanaf zaterdag 17 februari op RTV Katwijk.


Team 2 van BC De Valken kampioen

Badminton n Dit team bestaande uit: Rik, Johan, Richard, Marion en Diane zijn dit jaar kampioen geworden in de najaarscompetitie van de regio.

Het team speelde in de 6e klasse en heeft tegenstanders als Dynamo, BC Hillegom, Tiaq, BC Wassenaar, BKN, BBS en BC Katwijk gehad. Op 15 september speelden ze de eerste wedstrijd. Deze eindigde in een gelijkspel. Maar daarna ging het voorspoedig. Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend. Om gegarandeerd op de 1e plaats te blijven staan moesten ze afgelopen donderdag met 8-0 winnen van BBS.

Het ware pittige wedstrijden, maar desalniettemin hebben ze aan de eis voldaan en gewonnen met 8-0. In totaal heeft het team 10 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 2 verloren.

Met 81 punten eindigden ze als eerste in de poule en mogen ze zich kampioen noemen. Gefeliciteerd en succes in de 5e klasse.


Verlies Valken'68 van koploper

Voetbal n Voor de aftrap was het voor Valken'68, aanhaken of afhaken.

Bij winst zou de achterstand van negen punten terug gebracht worden naar zes punten, met nog een inhaalwedstrijd op 24 februari 2018 tegen DSO. Die Haghe komt dan nog naar Valkenburg en is de achterstand terug gebracht naar nul punten.

Helaas verliep het zaterdag anders, het werd dus afhaken voorlopig. De koploper deed zaterdag goede zaken, het won van Valken'68 met 2-0, en de derby in Leiden tussen LVV Lugdunum het UVS eindigde in een 1-3 overwinning van de buren op de Kikkerpolder. Zodoende is na dertien gespeelde wedstrijden het verschil opgelopen met LVV Lugdunum tien punten en Valken'68 twaalf punten.

Wedstrijd

De thuisclub zette Valken'68 direct onder druk, en het was mede te danken aan doelman Erwin van der Nagel dat er na 45 minuten een brilstand op het scorebord stond. Dit had ook te maken dat Said Sami Aoulad een grote kans miste uit de voorzet van Sebastiaan van der Starre; gelukkig voor Valken'68 ging de bal voorlangs. Valken'68 kwam heel goed weg: na een overtreding van Mark van der Plas was het Peter de Kleer die de toegekende vrije trap gekeerd zag worden door Erwin van der Nagel. Vlak voor de rust gooide Danny Boere ook nog zijn hoofd voor een enorm hard schot.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Timo Schaap wel of niet binnen de beruchte lijnen werd aangetikt, een iedereen dacht dat scheidsrechter H. Spaan voor een strafschop zal fluiten kwam bedrogen uit. In plaats van de strafschop gaf hij Timo Schaap een gele kaart wegens een schwalbe. Een paar minuten later valt dan de 1-0 uit een vrije trap van Robin Laming, die de bal in een keer op de goal schoot. De zelfde Robin Laming draaide een kwartier later om zijn as en schoot op de goal, Erwin van der Nagel kon zijn schot niet goed verwerken waarna het voor Said Sami Aoulad een koud kunstje was om de bal in het lege doel te schieten. Na afloop van de wedstrijd zei trainer Arie van Duijn, over negentig minuten hebben we verdiend verloren.

Aanstaande zaterdag speelt Valken'68 1 uit tegen SV Honselersdijk 1