Stefan Wiegel is trots op het 10 jarig jubileum van zijn bedrijf. | Foto: W. van Tuijl
Stefan Wiegel is trots op het 10 jarig jubileum van zijn bedrijf. | Foto: W. van Tuijl Foto: W. van Tuijl

Tweewielerbedrijf 2Wheels bestaat tien jaar

jubileum n Op 14 januari 2008 is 2Wheels als bedrijf gestart. Een simpele rekensom: het tweewielerbedrijf bestaat tien jaar. Reden om eigenaar Stefan Wiegel te vragen wat hem heeft gedreven een eigen bedrijf te gaan starten.

Door: Wim van Tuijl

"Mijn belangstelling voor motor- en tweewielertechniek heb ik echt van mijn vader", legt Stefan uit.

"Ik ging werken bij een tweewielerbedrijf in Leiden en kwam er snel achter dat ik die passie voor tweewielers had. En dat ik voor mijzelf wilde beginnen. " Het begon met een werkplaatsje in Noordwijk. Niet lang daarna kwam bedrijfsruimte vrij in de Dorpsstraat in Oegstgeest. "Toen is het echt begonnen ", zegt Stefan. De klantenkring breidde zich snel uit. "Na een paar jaar moest ik uitbreiden. Ik vond een geschikte locatie in Rijnsburg die aanvankelijk als werkplaats diende, maar waar vanaf december 2016 ook de winkel is gevestigd. Er is volop keus uit scooters, bromfietsen en (elektrische) fietsen. De ligging aan de Rijnsburgerweg, vlakbij de veiling, is in de directe nabijheid van Oegstgeest.

"Mijn clientèle woont grotendeels in Oegstgeest en Rijnsburg", motiveert hij de keuze van vestiging.

Mobiele service

Al jaren onderscheidt 2Wheels zich door de unieke ophaal- en terugbrengservice van defecte tweewielers. Stefan: "Het spreekt klanten aan als hun tweewieler voor reparatie wordt opgehaald en weer terugbezorgd. Dit scheelt hen veel tijd en het draagt bij aan klantvriendelijkheid.

Hobbels en hoogtepunten

Stefan bevestigt dat hij in de loop der jaren weleens tegen hobbels is aangelopen. "Denk aan de snelle uitbreiding van het bedrijf in assortiment en personeel. Dat brengt een hoop administratie met zich mee. Daar liep ik aanvankelijk tegen aan, maar nu zorgt een professional hiervoor. Stefan voegt toe dat hij een bijdrage levert aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. 2Wheels is een leer/werkbedrijf voor leerlingen van de Leo Kannerschool. Dit is een school voor leerlingen met autisme. "Hiermee wil ik bijdragen dat ook zij kansen krijgen op de arbeidsmarkt", motiveert Stefan.

Hoogtepunt? "Dat is toch wel de ontwikkeling van mijn bedrijf van een stoffig werkplaatsje in Noordwijk naar een modern geoutilleerd bedrijf met zowel een werkplaats als een winkel", zegt Stefan tot slot.

Meer informatie: www.2wheels.nl/10jaar


Dubbels & Bubbels Toernooi bij VTV

Gezellig n Zaterdagavond 27 januari heeft de Valkenburgse Tennis Vereniging om het nieuwe jaar in te luiden een gezellig en leuk mixed dubbeltoernooi georganiseerd. Onder het mom van Dubbels en Bubbels.

Er waren ruim 36 fanatieke tennissers aanwezig en ook de partners of personen die wegens blessures niet konden spelen waren van de partij. De 5 tennisbanen lagen er mooi bij. De 2 groepen deelnemers speelden 3 wedstrijden van 40 minuten. Ondanks het slechte weer bleven de deelnemers super enthousiast en speelden leuke partijen. Halverwege de avond werd het verrassingsbuffet, een overheerlijk Chinees buffet opgediend wat goed in de smaak viel bij de ruim 50 aanwezigen.

De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking. Voor de winnaars een lekkere fles bubbels en als troostprijs een bellenblaas.

Ook geïnteresseerd in onze vereniging, of wilt u een keer een kijkje nemen, het adres is: VTV, Rekreatiepad 2, 2235 CE, Valkenburg ZH. Weten wat de aankomende activiteiten van de vereniging zijn, hou dan de website in de gaten, http://www.vtv-tennis.nl.

Er werden leuke tenniswedstrijden gespeeld. | Foto: pr.