Nieuwe locatie voor RTV Katwijk

'tHeen n Het huidige pand van RTV Katwijk aan de Rahussentraat is te klein en voldoet niet meer aan de wensen en eisen.

Bovendien moet RTV dit pand halverwege 2019 verlaten. In de zoektocht naar een geschikte locatie zijn de afgelopen jaren al verschillende panden bekeken. Uit het vervolgonderzoek blijkt dat de voormalige drukkerij van Verhagen het beste voldoet aan de belangrijkste uitgangspunten: een pand dat op korte termijn beschikbaar is, het investeringsbedrag om het pand te huren en te verbouwen past binnen het budget en het gebouw is volgens het programma van eisen aan te passen.

Het college gaat de raad voorstellen in te stemmen met de herhuisvesting van RTV Katwijk op 't Heen.

Rondom de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zijn RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen een samenwerking gestart door de bundeling van diverse media- disciplines: print (kranten), radio en televisie, internet(websites), facebook en twitter. Met de Bollenstreek Omroep en Omroep West zijn ook de eerste stappen op het gebied van samenwerking gezet.

Wethouder Jacco Knape: "Een bijkomend voordeel is dat de voormalige drukkerij nog beter geschikt is om samen te werken met de huidige en toekomstige partners". Dit sluit aan bij de door de raad gewenste samenwerking tussen partijen in het medialandschap en de koers van het Commissariaat voor de Media, gericht op streekvorming voor de lokale omroep.


Lisa van Arend deelneemster Valentijnsconcert Flora Brass

Liefde n Het Valentijnsconcert van Flora Brass nadert met rasse schreden. Op zaterdag 10 februari is het alweer zover. Tijd om eens wat meer over Lisa van Arend te vertellen, zangeres van deze avond.

Lisa van Arend is 23 jaar en geboren in Oegstgeest. Lisa is in 2016 afgestudeerd aan het conservatorium in Den Haag met als hoofdvak Zang. Ze is onder andere zangdocente en dirigente en zingt bij a capella zanggroep 'VIER'.

In verschillende recensies wordt Lisa's stem omschreven als warm en prachtig. Niet verwonderlijk dat de muzikanten van de Flora Brass ernaar uit kijken om met haar samen te werken. Lisa zal tijdens het concert zelf een aantal nummers zingen met gitarist Patrick Tranquille. Daarnaast zal ze ook iets samen met Flora Brass ten gehore brengen.

Wat dat is kunt u beluisteren tijdens het Valentijnsconcert 'The Love Boat' op zaterdag 10 februari in 'de Burgt', Burg. Koomansplein 1 te Rijnsburg. Zaal gaat om 19.30 open, concert begint om 20.00 en de entree bedraagt €4,-.


Wethouders ontwijken vraag over vervolg wethouderschap

Vervolg n Op de vraag aan de vier zittende wethouders of zij in zijn voor een vervolg van hun wethouderschap na de verkiezingen, volgt een ontwijkend antwoord.

De vier zittende wethouders zijn Krijn van der Spijk (CDA), Gerard Mostert (ChristenUnie), Klaas Jan van der Bent (ChristenUnie) en Jacco Knape (SGP). 'De wethouders geven aan, dat zij het ten eerste belangrijk vinden dat de kiezer gaat stemmen. Daar begint het mee. Pas in tweede instantie zijn de gekozen politici aan de beurt om uit te maken welke wethouders naar voren worden geschoven. Dus deze vraag is pas na de verkiezingen te beantwoorden. Eerst spreekt de kiezer', luidt het antwoord van de afdeling communicatie van de gemeente. Wethouder Gerard Mostert gaf twee jaar geleden in een interview in deze krant wel aan, niet per definitie 'nee' te zeggen als hij weer gevraagd zou worden.