Ik ga op wintersport, en ik neem mee…

Gaat u binnenkort op wintersport? U bent dan niet de enige! Bij een goede voorbereiding hoort ook een bezoekje aan de apotheek. Voor een wintersportvakantie zijn er een aantal zaken waar wij als Apotheek Rijnsburg u op attent willen maken;

* Denk aan documenten zoals identiteitsbewijs en rijbewijs, maar ook aan uw vaccinatieboekje, verzekeringspolis en lijst met medicatie die u gebruikt

* Vergeet niet voldoende medicatie mee te nemen indien u dit moet gebruiken van uw huisarts of specialist

* Een middel tegen wagenziekte, mocht u daar gevoelig voor zijn, kan handig zijn

* Een verbandtrommel in de auto is erg handig en soms verplicht

* Als u naar Frankrijk gaat, of door Frankrijk reist, is een of meerdere alcoholtests in de auto verplicht

* Neem voor de zekerheid een plaid of een warmte sheet mee tegen onderkoeling in de auto

* Ten slotte kunnen de standaard medicijnen zoals een pijnstiller, een middel tegen diarree en een middel tegen obstipatie goed van pas komen, hier kunnen wij u over adviseren.

* Het is verstandig een reisverzekering af te sluiten die ook dekking geeft voor wintersportvakanties. U kunt hiermee voorkomen dat u voor onaangename financiële kosten komt te staan.

* En natuurlijk: Om zonnebrand te voorkomen kunt u een goede zonnecrème met hoge beschermingsfactor en een aparte lippenstift met zonnefilter meenemen, let op de vervaldatum van oude flesjes en neem een klein handig flesje mee voor op de piste. Apotheek Rijnsburg kan u hierover goed adviseren.

Wilt u meer weten over een goede voorbereiding voor de wintersport? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9.