Afbeelding
Foto:

Wie wordt sportvrouw, -man, -ploeg -belofte van het jaar?

keuze n Morgen vindt het sportgala plaats. Wie wordt er sportvrouw van het jaar? Wie wordt er sportbelofte en welke ploeg mag zich sportploeg van het jaar noemen? Wie gaat naar huis met de titel van sportman van het jaar en welke sportinitiatieven worden onderscheiden? Morgen weten we het. Dan vindt namelijk de Van Zessen Claer-sportverkiezing plaats. Het gala begint om half negen in het Dorpshuis van Valkenburg.

Het duo Jan van Halst en Krijn Schuitemaker zal de avond soepeltjes in goede banen weten te leiden en de uitreiking van de prijzen presenteren. De laatste winnaar zal rond half bekend worden gemaakt. Tussendoor zorgt het optreden van coverband ProjectM voor een goede sfeer en is er spectaculair entertainment met de demonstratie van Cem Senol, zelf ook voormalig Sportman van het jaar, en zijn sportschool Dojo Osaka. Rond Het SportGala wordt mede mogelijk gemaakt door onze samenwerking met de nieuwe hoofdsponsor Van Zessen Claer. Ontwikkelingsmaatschappij Van Zessen Claer heeft zich voor drie jaar aan het evenement verbonden. De zes aannemers die deel uit maken van deze ontwikkelingsmaatschappij tonen op deze geweldige manier hun maatschappelijke betrokkenheid bij de Katwijkse sport.

Stem van publiek

De winnaar in de categorie Sportinitiatief wordt door de jury gekozen. Maar: tijdens het gala mag het aanwezige publiek stemmen en zo aan nog twee aanmeldingen een geldprijs toekennen. Voor het publiek kan gaan stemmen, krijgt iedere aanmelding 1 minuut de tijd om in een pitch het sportinitiatief te promoten. Namens zijn Foundation zal Dirk Kuyt dat doen via een video pitch. Naast de vijf genomineerden die we al eerder bespraken, hebben we nog twee nieuwe inzendingen mogen ontvangen. IJsclub Rijnsburg & IJsclub Voorwaarts zijn genomineerd voor hun gezamenlijke lobby om een 333-meter ijsbaan in Leiden te realiseren. De beide verenigingen spannen zich tot het uiterste in om politieke steun voor hun plannen te krijgen. Het G-team van Grasshoppers is ook georganiseerd. De ploeg speelde afgelopen jaar voor het eerst een toernooi en gaat komend jaar voor het eerst een eigen baskettoernooi organiseren.

Kaarten

Sport, bewegen en vrijwilligerswerk bij een vereniging spelen een belangrijke rol in de Katwijkse samenleving. Het SportGala is daarom een avond van en voor sporters, sportclubs, sportliefhebbers en sponsoren. Kortom, een avond voor de hele Katwijkse sportgemeenschap. Iedereen die actief is bij een Katwijkse sportvereniging of de Katwijkse sport een warm hart toedraagt als liefhebber of sponsor is dan ook van harte welkom! En het goede nieuws is: er zijn nog kaarten. Maar wees er snel bij, want op is op. Kaarten kosten 5 euro. U kunt de tickets online bestellen, via www.sportverkiezingenkatwijk.nl of bij een van de drie voorverkooppunten: Zwembad Aquamar, het Dorpshuis en De Burgt.

Het overzicht van genomineerden:

Sportman

Niels Monster (Obstacle Course Racing, brons bij het EK)

Floris Hoek (Karate, winnaar Europees Kampioenschap)

Arno Kamminga (zwemmen, goud op het EK, meerdere Nederlandse records)

Sportvrouw

Sabrina Owel (Waterskiën, Nederlands kampioen Open Klasse Slalom)

Karin Kuijt (Basketbal, oa Nederlands Kampioenschap, brons op het EK 3x3)

Jennifer Onasanya (bobsleeën) Brons op het EK, vijfde op het WISSELKANTOOR

Sportbelofte

Athene Souverijn (karten, winnaar Grand Prix Four Stroke Kart Series) 15 jaar

Kim de Jong (zwemmen, Nederlands kampioen 1500 meter schoolslag open water) 14 jaar

Arie Twigt (Nederlands kampioen, beker, nationale rolstoelbasketbalteam) 17 jaar

Sportploeg

Grasshoppers Dames 1: Tweede van Nederland, verliezend bekerfinalist en een gewonnen supercup

The Flying Stars Katwijk: Europees kampioen op het onderdeel Exhibition Corps

Grasshoppers Dames Onder 20: landskampioen en bekerwinnaar

Z&PC Katwijk Dames 1: promotie naar de eersten klasse

Rijnsburgse Boys Heren 1: promotie nar de tweede divisie

Sportinitatief:

IJsclub Voorwaarts: Bike park de Goerie

Jeu de Boulevereniging Katwijk: Jeu-de-Boule-banen naast sporthal Cleijn Duin

Katwijk Fietst: Strandrace Katwijk

Dirk Kuyt Foundation: - DKF Kampioenendag

vv Katwijk met verschillende partners: Eetkamer de Krom

IJsclub Rijnsburg & IJsclub Voorwaarts: gezamenlijke lobby om een 333-meter ijsbaan in Leiden te realiseren

Grasshoppers G-team: organisatie G-toernooi in Katwijk

Het duo Krijn Schuitemaker en Jan van Halst zal de avond presenteren. | Foto's: PRt