Mariëlle van der Meij en Gina van der Plas geven de interactieve én informatieve workshop | Foto: PR
Mariëlle van der Meij en Gina van der Plas geven de interactieve én informatieve workshop | Foto: PR Foto: PR

Workshop kerkelijk jeugdwerk: ´Voel je lekker voor de groep´

workshop n Welzijnskwartier organiseert i.s.m. het Vitaliteitscentrum Katwijk a/d Rijn de interactieve workshop 'voel je lekker voor de groep´ voor vrijwilligers uit het kerkelijk jeugdwerk. Woensdagavond 7 februari ervaren de deelnemers hoe het leuker en makkelijker wordt om voor een groep te staan.

Als vrijwilliger in het jeugdwerk ben je leiding van een groep kinderen of jongeren. Soms lijkt dit als vanzelf te gaan; de kinderen doen gezellig mee en/of de jongeren zijn enthousiast. Maar helaas loopt dit niet altijd zo soepel: de groep lijkt niet te luisteren, het blijft ongemakkelijk stil of het wordt juist een rumoerige chaos.

Groepsproces

Mariëlle van der Meij en Gina van der Plas maken tijdens de workshop de deelnemers bewust van hoe zij voor een jeugdgroep staan en wat zij kunnen veranderen om dit leuker en makkelijker te maken. Het is een interactieve workshop met thema´s als: Hoe creëer je veiligheid in de groep? Wat voor invloed hebben je eigen houding en beweging op het groepsproces? Hoe geef je grenzen aan en blijft een groep betrokken?

Opgeven

De gratis workshop is voor iedereen die als vrijwilliger voor of met jeugd in een kerk van Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg actief is. Geef je snel op want er zijn slechts 12 plekken beschikbaar! Mail je naam, tel.nr. + kerk waar je actief bent naar sannealblas@welzijnskwartier.nl o.v.v. ´workshop voel je lekker voor de groep'.

Hoe creëer je veiligheid en betrokkenheid in de groep?

Mariëlle van der Meij en Gina van der Plas geven de interactieve én informatieve workshop | Foto: PR