De tocht vergt veel voorbereiding en een avontuurlijke geest. | Foto: PR
De tocht vergt veel voorbereiding en een avontuurlijke geest. | Foto: PR Foto: PR

Met een 'barrel' door ruig onbekend gebied

Valkenburg n Echte helden zie je zelden. Maar Valkenburgers Lars van Delft en Thijs van Beelen komen samen met Noordwijker Yannic van Loon toch aardig in de buurt. Het drietal heeft zich opgegeven voor de wintereditie van de Carbagerun 2018 - een tocht met een zogenoemd barrel die leidt langs de meest onbegaanbare gebieden van Duitsland, Slovenië, Servië, Roemenië en Slowakije.

Na 2500 kilometer vol sneeuw, uitdagende wegen en unieke landschappen, hopen ze hun barrel op 11 februari veilig en wel terug in Valkenburg te brengen.

Uitdagende tocht

Om met een wrak zo'n uitdagende tocht te maken, is een beetje technische autokennis wel handig. Gelukkig zit dat wel snor. Lars is eigenaar van Garage Van Delft, Yannic is monteur bij garage Stokman en Thijs werkt in het onderdelenmagazijn van BMW-dealer Poelgeest.
Toch betekent dat geenszins dat de tocht een 'makkie' wordt. Van Delft: 'Er moet 2500 kilometer door smalle en besneeuwde wegen worden gereden.

Opdrachten

Dat is al een avontuur op zich. Verder worden er opdrachten uitgedeeld die niet verplicht, maar wel leuk zijn, zoals: schep je kofferbak vol sneeuw en maak daar een foto van. Met die opdrachten kun je weer prijzen winnen.'
Voor Yannic en Thijs is de ervaring nieuw. Lars deed twee jaar geleden al eens mee aan de wintereditie van de garbagerun. 'Dat was een unieke ervaring. En de 'Meatwagon' waar we toen mee reden, is hetzelfde wrak als waar we nu de strijd mee aangaan. Hij heeft het toen gered, dus waarom nu niet? De auto is er klaar voor. En wij ook!'

Sponsors

Met de race probeert het team - dat rijdt onder de naam 'Doe ons maar na met je Tesla' - geld in te zamelen voor het JIVAK in Valkenburg. Het team is nog dringend op zoek naar sponsors. Op 3 februari kun je kilometers sponsoren bij de Hoogvliet in Valkenburg en diezelfde avond staan ze met hun wrak bij het benefiet voor Castellumpop in De Peuk. Wil je dit ludieke initiatief op afstand steunen? Neem dan even contact op met Lars van Delft: 06-53577995 of info@van-delft.com.

'Doe ons maar na met je Tesla'