Media in actie: (v.l.n.r.) Sonny Spek, presentator Jan de Bruin, verslaggevers Elske van der Valk en Sandra Kornet en cameraman Marien Bos. | Foto: pr
Media in actie: (v.l.n.r.) Sonny Spek, presentator Jan de Bruin, verslaggevers Elske van der Valk en Sandra Kornet en cameraman Marien Bos. | Foto: pr Foto: pr

Verkiezingskoorts neemt toe

n RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen zetten in op lokale verkiezingen

Informeren n RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen met De Rijnsburger, De Katwijksche Post en 'Alles over Katwijk' zijn begonnen met de voorbereidingen op de lokale verkiezingen van 21 maart.

De samenwerkende media willen de inwoners van Katwijk zo goed mogelijk informeren over de deelnemende partijen, de partijprogramma's en hun vertegenwoordigers.

Gasten

Vorige week week startte het eerste radiogesprek in het programma RTV Magazine.

Te gast was Sonny Spek, van de nieuwe partij Durf. Presentator Jan de Bruin introduceerde hem via de radio.

Direct daarna vonden de opnamen plaats van de serie televisieportretten voor RTV Katwijk en video voor 'Alles over Katwijk', de website van De Katwijksche Post, Katwijk Speciaal en de Rijnsburger.

Redacteuren Sandra Kornet en Elske van der Valk verzorgen de serie televisieportretten, die zowel op RTV Katwijk als Alles over Katwijk te zien zijn. Daarnaast dragen zij zorg voor de politieke interviews en communicatie in De Katwijksche Post en De Rijnsburger.

2018 het jaar van politieke veranderingen of niet?

Wie vanaf februari met de lijsttrekkers en vertegenwoordigers van de deelnemende partijen wil kennismaken, doet er goed aan de lokale media in de gaten te houden.

Breed aanbod

2018 wordt het jaar van politieke veranderingen of misschien wel helemaal niet. Dat bepalen de kiezers van Katwijk. Zij zijn erbij gebaat zoveel mogelijk informatie te krijgen, zodat zij de juiste keuze kunnen maken. RTV Katwijk en Uitgeverij Verhagen hebben daarvoor de handen ineengeslagen en zorgen voor een zo breed mogelijk aanbod.

Naast de politieke partijen krijgen ook de inwoners de gelegenheid zich te laten zien en horen. Na de serie gesprekken, die wekelijks op de radio te horen zijn, volgen er vanaf begin februari televisieportretten en besteden ook de kranten ruimschoots aandacht aan de partijen en politici.

Op 24 februari is er een radiodebat met jongeren en op 3, 10 en 17 maart politieke debatten in de kernen waarbij publiek welkom is en kan meepraten.

Op maandag 19 maart is er een live televisie-uitzending met alle lijsttrekkers. Lezers en kijkers worden wekelijks via de kranten op de hoogte van het programma.