Ook Jeffrey Jongeneelen kon het verschil niet maken Heel RBB had een offday tegen Hardenberg | Foto Hans Heemskerk Foto:

HHC Hardenberg geeft Rijnsburgse Boys een lesje effectiviteit

voetbal n De talrijke geelzwarte vlaggen die afgelopen zaterdag langs de Noordwijkerweg trots wapperden hebben dit keer niet geholpen. Het vlaggenschip van Rijnsburgse Boys liet het de tweede heft tegen HHC Hardenberg volledig afweten. En als er een keer niemand zijn best doet kan een 1-6 afstraffing het gevolg zijn.

Een 0-1 verliespartij levert natuurlijk ook nul punten op, maar de teleurstelling hierom is soms minder groot. De eerste helft was nog wel zo aardig. Vanuit Hardenbergs oogpunt gezien de tweede helft trouwens ook. Toch leek Rijnsburgse Boys het in het eerste bedrijf allemaal aardig op de rit te hebben. Er waren kansen voor Jongeneelen, Parami en Aalders, maar toch was er ook weer die vervelende en zo zachtjes aan traditionele 0-1 achterstand. Het was Tiemen van Hezel die in de achttiende minuut vanuit een moeilijke hoek raak schoot. Hierna pakten de wakker geschrokken Uien de draad best goed op. Uit een aantal aanvallen die beslist het aanzien waard waren wisten Tillema en Gielisse niet tot scoren te komen. Was de rust met een gelijke stand of misschien wel met een kleine voorsprong bereikt had niemand dat raar gevonden.

Open huis

De speech van Mulders in de rust had zijn spelers tot andere daden moeten aanzetten dan binnen drie minuten op 0-2 komen. Het leek op Middelmors zaterdag in de tweede helft een beetje op de Open Huizen route van de NVM. Rijnsburgse Boys hield letterlijk open huis. Het waren (weer) Tiemen van Hezel, Rens van Benthem (twee keer) en invaller Skhodran Metaj die HHC twintig minuten voor tijd op een verdiende 0-5 voorsprong zetten. Mulders voor RBB TV: "In de eerste helft gaven we al wat mogelijkheden weg. Maar binnen een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Hun lopende mensen scoorden vanuit het middenveld. Het stond bij ons gewoon niet goed. Heel simpel". De scheidende oefenmeester zag zijn ploeg de eer nog redden. Joël Tillema kon tien minuten voor het einde van de wedstrijd uit een corner de bal bij de tweede paal zomaar binnenlopen. Een minuut voor tijd scoorde Rick Hemmink nog fraai uit een vrije trap. De 1-6 was een domper tegen een tegenstander waarvan Rijnsburg uit nog wel zo fraai wist te winnen.

Cliché

Uithuilen en opnieuw beginnen. Het is een cliché, maar het wel een waarheid als een koe. Rijnsburgse Boys werd dit seizoen al eerder ´afgedroogd´. Na de 5-0 tegen vv Katwijk begon een zegereeks zonder weerga. Dat kan nu ook zomaar weer het geval zijn. Te beginnen a.s. zaterdag in Noordwijkerhout tegen VVSB. Aanvang 15.30 uur.