Nick van Doeveren op het speelplein van de Dubbelburg. | Foto: pr.
Nick van Doeveren op het speelplein van de Dubbelburg. | Foto: pr. Foto: pr

Nieuwe directeur obs de Dubbelburg: 'Ieder kind is welkom'

n Er is respect voor ieders mening

Onderwijs n Nick van Doeveren is de nieuwe directeur van obs de Dubbelburg. Hij woont sinds november vorig jaar in Katwijk en heeft in de Dubbelburg een nieuwe uitdaging gevonden.

De drie vestigingen in Valkenburg en Rijnsburg maken de school even complex als afwisselend.

Engels vanaf groep 1

Daarnaast maken ook de focus op het leren omgaan met nieuwe digitale middelen en de basisbeginselen van programmeren, ontwerpen in 3D, samenwerken, kritisch denken én het feit dat er al Engels wordt gegeven vanaf groep 1 de Dubbelburg interessant.

'We willen meer inzetten op gepersonaliseerd leren, zodat de behoeftes van de leerlingen zo goed mogelijk worden vervuld en de leerlingen aan hun eigen doelen kunnen werken. Om dit te bewerkstelligen hebben we geïnvesteerd in Chromebooks en tablets. Deze leveren een grote bijdrage aan het individuele leerproces.'

Toekomst

Dat van Doeveren koos voor een openbare school was voor hem vanzelfsprekend. 'Elk kind is er welkom, er is respect voor ieders mening, de normen en waarden van de Nederlandse samenleving worden gerespecteerd en er wordt ook ruimte gecreëerd voor levensbeschouwing en godsdienst.' De nieuwe directeur heeft natuurlijk ook plannen voor de toekomst van de school. Naast de focus op gepersonaliseerd leren, werken in de cloud, wil hij met de school weer een hecht contact met de buurt creëren. "We willen meer contacten gaan leggen met o.a. de oudere mensen in de buurt en bijvoorbeeld een schoonmaakactie in de wijk organiseren. Dat is leuk voor de buurt én goed voor onze leerlingen. Een klassieke win-win situatie dus!"

In zijn vrije uren brengt hij graag tijd met zijn familie door, maar hij is ook gek op wandelen, koken, lezen en stedentrips maken. En af en toe een avontuurlijke reis. Zoals een aantal jaren geleden toen hij ging backpacken met zijn vrouw in Zuid-Amerika en de Lonely Planet gids hen door Ecuador, Peru, Chili, Argentinië en Colombia leidde.

Zijn professionele leven begon in 1978 als onderwijzer in Zwijndrecht, waar hij later adjunct-directeur werd. Zijn eerste baan als directeur was in Rijswijk, daarna ging hij dezelfde functie vervullen bij een grotere school in Assen en nu is hij dus sinds dit schooljaar met veel enthousiasme aan de slag gegaan bij obs de Dubbelburg. 'Het is fantastisch om aan zo'n team van enthousiaste collega's leiding te geven, die zich elke dag voor meer dan 100% inzetten om het beste onderwijs voor elk kind te realiseren. Ik geniet ervan als ik de kinderen hoor vertellen dat er bij ons op school bijna niet wordt gepest en dat ze bij iedere juf of meester terecht kunnen. Ook heb ik een heel prettig contact met de ouders, niet alleen informeel, maar hun inbreng en inzet helpt ons enorm.'