De hele maand januari zijn de schilderijen van Zuydwijk te bewonderen in het gemeentehuis. | Foto:pr.
De hele maand januari zijn de schilderijen van Zuydwijk te bewonderen in het gemeentehuis. | Foto:pr. Foto: pr

Kippenloop uitverkocht

De n Katwijkse Kippenloop heeft een vliegende start. Binnen twee weken zijn alle 6.000 deelnemerskaarten verkocht.

De organisatie meldde afgelopen weekend dat de inschrijving vol is. Dat is sneller dan het jaar daarvoor, toen het maximum aantal inschrijvingen op 21 februari werd bereikt. Het evenement begon in 2005 in Katwijk met 1.700 wandelaars die samen een bedrag van 24.000 euro bijeen liepen voor KWF Kankerbestrijding.

De Kippenloop groeide daarna uit tot een sponsorloop met een maximum van 6.000 deelnemers die in 2017 een opbrengst van 300.000 euro opleverde. Daarnaast werd er ook een Kuikenloop in het leven geroepen voor kinderen.

Kaartjes voor de Kuikenloop zijn nog wel beschikbaar.


Expositie Dick Zuydwijk in gemeentehuis

Creatief n In 2018 zijn er weer nieuwe exposities in de centrale hal van het gemeentehuis te zien.

Elke maand tentoonstellen opnieuw verschillende kunstenaars hun werk. Dit jaar opent Dick Zuydwijk vanaf 8 januari zijn expositie.

Creatieve duizendpoot

Op jonge leeftijd begint Dick met tekenen en schilderen. Binnen de familie worden de uitingen van creativiteit al snel als 'kunstwerkjes' bestempeld. Later is hij ook technieken gaan bestuderen met onder andere acryl, olieverf en aquarel. Veel stromingen in de schilderkunst vindt hij interessant, maar de stromingen Realistisch, surrealistisch, impressionisme en abstract hebben zijn voorkeur. Dick blijft altijd alles uitproberen. Hierdoor lijken zijn werken door verschillende schilders te zijn gemaakt.

Dick schildert naast portretten ook de mooiste muurschilderingen. Hij heeft een aantal jaren doorgebracht op de Vrije Academie in Den Haag, waar hij de kneepjes van het vak heeft geleerd.

De expositie is tot en met 30 januari tijdens kantooruren te zien in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Koningin Julianalaan 3 in Katwijk.