Leerhuis

Kerk n Op donderdagavond 25 januari 2018 is er een leerhuisavond met ds. Fred Omvlee, met als thema de kerk en de sociale media. Sociale media hebben grote invloed op de wijze waarop mensen contact met elkaar onderhouden. Dat geeft ook nieuwe mogelijkheden. Welke gevolgen kan dat hebben voor de kerk? En wat kunnen deze media betekenen voor nieuwe vormen van kerkzijn? Naast zijn werk als vlootpredikant heeft Fred Omvlee ervaring opgedaan als internetpastor in de Protestantse Kerk in Nederland. De bijeenkomst is in het Trefpunt, achter de kerk "De Goede Herder", Hoofdstraat 35 te Valkenburg, aanvang 20.00 uur en vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. De toegang is vrij en iedere belangstellende is welkom.


Fun Turn & Tumbling

Valken n Gymnastiekvereniging De Valken gaat ook dit jaar door met het Fun Turn & Tumbling uur. Tijdens dit uur, welke wordt gehouden in Het Dorpshuis, kun je naar harte lust turnen. Elke eerste vrijdag van de maand staat de zaal klaar voor de dames en heren die graag weer wat willen turnen onder begeleiding van Petra Rhijnsburger. Voor de maanden januari t/m juli heeft de vereniging een speciale aanbieding: 35 euro voor zes maanden. Zet vrijdag 2 februari in je agenda en kom naar Het Dorpshuis.


Projectzangers

Aanmelden n Het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate geeft op donderdag 28 juni een jubileumconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Het koor biedt zangers de gelegenheid om aan dit concert mee te doen. De kosten voor deelname aan dit project (contributie) tot en met de concertuitvoering zijn €50,- (exclusief de gebruikskosten van een kostuum). Het is hard oefenen, maar tegelijker tijd een geweldige uitdaging, om in een korte tijd het komend concertrepertoire te leren zingen. Daarnaast zal het ook veel voldoening geven om met Jubilate in het Concertgebouw een concert te geven. Jubilate repeteert iedere maandag van 20.00 – 22.00 uur in het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 35 in Katwijk aan Zee. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.


Nieuwe voor-zitter bij De Brug

Wisseling n Het bestuur van De Brug GGZ-instelling voor Verslavingszorg heeft per 1 januari 2018 een nieuwe voorzitter. Nadat hij negen jaar met veel inzet voorzitter is geweest, heeft ds. Borsje het stokje doorgegeven aan ds. Van den Bosch.

De vertrekkend voorzitter heeft mede sturing gegeven aan belangrijke mijlpalen zoals de nieuwe huisvesting en de samenwerking met De Hoop maar heeft vooral ook zijn betrokkenheid getoond bij de doelgroep. Deze betrokkenheid is er ook bij de nieuwe voorzitter die al twee jaar heeft meegefietst in team De Brug voor de "Cycle for Hope" en ervaring heeft als voorzitter van IWAK.