Afbeelding
Foto:

Kerkuil bezorgt sleutel van Het Dorpshuis

Enthousiast n Wat in oktober begon met een kleine oproep in deze krant en op social media of er interesse is voor een Dorpshuis in Rijnsburg, kreeg Sharina Floor al snel veel reacties binnen.

Volgens haar zou er een gebrek zijn aan activiteiten voor kinderen. Ook een ruimte voor ouderen om zo maar even ergens binnen te lopen voor een kop koffie en een gezellig gesprek is er in Rijnsburg niet.

Naast de aanmelding van veel vrijwilligers, nam ook Stichting Hofweide contact met haar op. 'Zij boden ons de ruimte van de Go-Go aan. En hier maken we natuurlijk graag gebruik van', aldus Sharina.

Samen met Elly Pardoen heeft ze een plan gemaakt voor een officiële opening. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om afgelopen zaterdagmiddag een kijkje te komen nemen in de Go-Go. Onder het genot van een kop koffie, thee of fris, namen de 'ouderen' plaats aan de tafels, terwijl de kinderen zich vermaakten met allerlei knutselwerkjes.

Dit Dorpshuis in Rijnsburg kreeg ook een officiële opening. Een kerkuil maakte een rondvlucht door de zaal en bracht keurig netjes de sleutel bij wethouder Gerard Mostert, die deze overdroeg aan Sharina.

'De gemeente is blij met dergelijke initiatieven. De samenleving is bedoeld om samen te leven, en dat brengen jullie in de praktijk'. Hij wenste de dames en het team van vrijwilligers veel succes.

Programma

Zaterdagmiddag werd ook een lotenverkoop gehouden, waarvan de opbrengst gebruikt gaat worden om o.a. (knutsel)spullen aan te schaffen. De winnende lotnummers zijn: 654, 757, 756, 642, 538, 537, 379, 777, 501, 751, 521, 517, 526, 348, 354, 546, 508, 579, 374, 311 en 578. De cadeaus kunnen worden opgehaald tijdens de openingstijden van de soos op dinsdag tussen 10:00 uur en 13:00 uur en donderdag middag van 14:00 uur tot 17:00 uur. Elke eerste dinsdagochtend van de maand is er een speciaal Handwerkcafé. Dinsdag 6 februari wordt er een harttasje gemaakt, kosten 5 euro. Graag hiervoor aanmelden via hetdorpshuisrijnsburg@gmail.com. U kunt hiervoor een strippenkaart kopen. Bij inlevering van een volle kaart krijgt u 1 strip gratis. Woensdag 24 januari staat er voor de kinderen een carnaval knutselmiddag op het programma, kosten 2 euro. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten, kijk dan op de Facebookpagina van Het Dorpshuis Rijnsburg.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding