Trainer Arie van Duijn is klaar voor de tweede helft van het voetbalseizoen. | Foto: Piet van Kampen.
Trainer Arie van Duijn is klaar voor de tweede helft van het voetbalseizoen. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

n Valken '68 trainer Arie van Duijn:

'We moeten kampioen worden'

Voetbal n Het klinkt zo nadrukkelijk en de wens is de vader van de gedachte van de ambitieuze oefenmeester van de Valkenburgers.

Door: Piet van Kampen

Zo 'gewoon' is het echter allerminst. Natuurlijk zou het prachtig zijn als hij in het 50-jarig jubileumjaar de club met het mooiste cadeau, een kampioenschap, zou kunnen verblijden, maar het wordt nog een lange en zware weg die met hobbels bezaaid is. Halverwege het seizoen maakt Van Duijn de balans op. Aan de debetzijde hadden best wel een paar punten meer mogen staan.

Cruciaal duel

Aan het begin van de winterstop staat het team momenteel op de derde plek met een achterstand van negen punten op koploper Die Haghe, zij het met een wedstrijd minder gespeeld. Als dat achterstallige duel gewonnen wordt bedraagt de marge zes punten, niet onoverkomelijk met nog een half seizoen voor de boeg. Het is juist de uitwedstrijd tegen de koploper die als eerste duel na de hervatting op de agenda staat. Een cruciaal duel dus.

Van Duijn: 'We krijgen ze dus eerst uit maar ook nog een keer thuis en als we die allebei winnen zie ik voldoende kansen' klinkt het met een flinke dosis optimisme. Maar ook de trainer ziet in zijn ogen de Hagenaars als een van de grootste kanshebbers voor de titel. 'Misschien Lugdunum nog of SVC '08, maar verder zie ik geen kanshebbers' is zijn visie. Juist tegen Lugdunum en SVC '08 werden er punten gemorst. 'En dat terwijl wij uit bij Lugdunum onze beste wedstrijd speelden maar niet verder kwamen dan een 0-0 gelijkspel.

Stabiel

Van Duijn analyseert: 'We hebben een brede en goede selectie met een aantal prima spelers, maar we presteerden te wisselvallig. Er moet meer stabiliteit komen en het doel is om van Valken '68 een stabiele eersteklasser te maken'. 'Toch zit er een stijgende lijn in en hebben enkele nieuwe spelers zich aan moeten passen. De klik tussen de jongens is aanwezig maar in het veld moeten zij zelf de juiste keuzes maken. Wel ben ik tevreden over het in een aantal wedstrijden vertoonde spel', blikt de trainer terug. 'Met onze wijze van spelen moeten wij de mensen vermaken en de spelers denken er hetzelfde over.' Over de speelwijze: 'In principe passen wij ons nooit aan de tegenstander aan en willen zo veel mogelijk aanvallen met onze aanvallende kwaliteiten'.

Organisatie

Van Duijn is bezig aan zijn eerste jaar op sportpark 'Duyfrak en heeft er een goed gevoel bij. De organisatie binnen de club is prima en ze zijn er aan toe om een klasse hoger te voetballen' is zijn oordeel. Maar die klasse hoger is vooralsnog niet binnen handbereik.

Het team moet flink aan de bak om de doelstelling, het kampioenschap, te behalen. Lukt dat niet dan is er altijd de mogelijkheid om via een periodetitel en de nacompetitie te promoveren. Van Duijn is echter vol vertrouwen. 'We gaan ervoor en geven de moed niet op' klinkt hij vastberaden. 'De spelers weten waar ze aan toe zijn'.


Samen voor elkaar

Wethouder n Gerard Mostert is onder andere verantwoordelijk voor bijstandsverlening, ouderenbeleid, jeugdhulp, werk en inkomen en de zorg voor elkaar.

Wat hebben we gemeen met Ermelo, Goes, Hardenberg en Zwolle? Deze gemeenten zijn, net als Katwijk, genomineerd voor de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Natuurlijk willen we deze verkiezing graag winnen. Maar ik ben blij dat we bij de top 5 zitten. We hebben die plek namelijk gekregen van onze inwoners. En daar gaat het om!

De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente is een initiatief van de campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd. Beide zetten zich in voor een toegankelijker Nederland voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking. Voor meer informatie kijkt u op:www.nederlandonbeperkt.nuwww.ongehinderd.nu

Korte vragenlijst

Inwoners met een beperking vulden vorig jaar een korte vragenlijst in. Hun naasten konden dit ook. In de vragenlijst stonden stellingen over hoe gemakkelijk het gemeentehuis te bereiken is. Er waren ook stellingen over het openbaar vervoer en sportgelegenheden in de gemeente. En onze inwoners hebben vragen beantwoord over de begrijpelijkheid van brieven die zij van de gemeente ontvangen.

Genomineerd: en nu?

De komende maanden worden Katwijk, Ermelo, Goes, Hardenberg en Zwolle verder beoordeeld op hun toegankelijkheid. Gekeken wordt naar wonen, werken, leren en vrije tijd. De organisator van de verkiezingen zoekt naar antwoorden op vragen als: Hoe gemakkelijk is het om een geschikte woning te vinden? Hoe gemakkelijk is het om passend werk te vinden? Of een opleiding te volgen? Kan iemand met een beperking gemakkelijk meedoen aan vrijetijdsactiviteiten? De antwoorden op deze vragen bepalen onze toegankelijkheid en daarmee de winnaar van deze verkiezing.

Op zaterdag 3 maart weten we welke gemeente deze verkiezing wint en zich de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland mag noemen. Wat mij betreft laten we het hier niet bij. Heeft u suggesties om de toegankelijkheid in onze gemeente te verbeteren? Geeft u die dan vooral aan ons door. Stuur een mail naar samenvoorelkaar@katwijk.nl. Dan maken we er samen, voor elkaar, een nog beter toegankelijke gemeente van. Ik zet mij met hart en ziel voor u in.

Reacties naar: samenvoorelkaar@katwijk.nl

Afbeelding