Voorafgaand aan de kerkdiensten was er een feestelijke samenkomst op het Burg. Koomansplein. | Foto: pr.
Voorafgaand aan de kerkdiensten was er een feestelijke samenkomst op het Burg. Koomansplein. | Foto: pr. Foto: pr

Protestantse Gemeente Rijnsburg feestelijk van start

Dorpskerk n Onder grote belangstelling werd zondag de start gevierd van de Protestantse Gemeente Rijnsburg (PGR). De PGR is ontstaan uit de fusie tussen de Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk.

Met de klank van de sjofar, een blaasinstrument dat in de Joodse traditie wordt gebruikt om een nieuw jaar in te luiden, begonnen de feestelijkheden. Een enorm spandoek werd omhoog getrokken op de toren van de Grote Kerk. De gemeenteleden op het Burg. Koomansplein zongen vervolgens onder leiding van een blazersensemble een tweetal liederen. De nieuw gevormde PGR wil een veelkleurige dorpskerk zijn. Dat werd zichtbaar in de verschillende diensten die na de gezamenlijke aftrap konden worden bezocht. Met een kinderprogramma in de Wilhelminaschool, een tienerdienst in de Go-Go en verschillende feestelijke diensten in de drie andere kerken was er voor iedereen iets te kiezen. Ook in de toekomst wil de PGR verschillende soorten diensten blijven organiseren, zodat iedereen zich welkom voelt in de nieuwe gemeente.


n Nieuwjaarswedstrijden RIJC

Schaatsen n Vorige week vrijdag werden Wouter en Tim respectievelijk 2e en 3e bij de B-junioren (zie foto).

Er werden op de nieuwjaarswedstrijden 15 pr's gereden, waardoor het totaal op ruim 50 staat. Opvallende resultaten waren de forse verbeteringen van de Benjamins: Quinty van Westerhoven, die haar pr met 12 seconden verbeterde en Liz Hutten die 9 seconden harder reed dan ooit. Tijdens de nieuwjaarsreceptie keek memoreerde voorzitter Henk van de Meij over de extreem zachte weersomstandigheden. 'De RIJC snakt naar een strenge winter, want het bestuur is er qua voorbereiding helemaal klaar voor', aldus van der Meij.
Jan Pieter Tensen gaf hij aan dat 2018 cruciaal wordt voor de realisering van de 333 meterbaan in Leiden. Binnenkort valt de beslissing in de Raad van Katwijk. Er zal voor de raadsvergadering een droogtraining volgen.

Afbeelding