Dorpshuis

Allereerst beste lezers, de beste wensen nog voor het komend jaar. U kunt van mij ook dit jaar weer tweewekelijks een nieuwe column verwachten waarin ik, vaak met een knipoog, zaken in en rond ons dorp behandel. Heeft u een onderwerp wat volgens u te weinig aan bod komt? Laat het me weten, onderaan treft u mijn e-mailadres aan.

Zondagmorgen werd ik gewekt door een geluid wat ik niet kon thuisbrengen. Meestal zijn het kerkklokken, maar dit keer leek het wel iets van een hoorn. In het Oosten van het land zijn rond deze periode wel eens hoornblazers actief, maar dat verwachtte ik niet in Rijnsburg. Facebook bood uitkomst. Daar verschenen in de loop van de dag foto's van het Burg. Koomansplein gevuld met mensen. Zij maakten daar, zo las ik, de start mee van de Protestantse Gemeente Rijnsburg. Hervormd en Gereformeerd Rijnsburg zijn onlangs samen opgegaan in deze nieuwe gemeente. Ik denk dat het voor veel kerkelijk betrokken dorpsgenoten een bijzondere dag moet zijn geweest. Vanaf de toren had het startsignaal geklonken en aan die toren zelf hing een doek met daarop een grote 1. Iedereen mag het weten, Hervormd en Gereformeerd zijn nu EEN. Ik kan de nieuwe Protestantse Gemeente Rijnsburg alleen maar toewensen, gezien in het licht van alle ruzies en conflicten in de wereld, dat dit voorgoed zo zal blijven.

Eén van de Rijnsburgse problemen waar u gegarandeerd het komend jaar weer regelmatig over zult horen is het verkeersaanbod in o.a. de Brouwerstaat. De bewoners zijn het aanbod van vrachtverkeer in deze pas drie jaar geleden heringerichte straat spuugzat en spreken bij voortduur over een hele onveilige straat. Het gemeentebestuur onderzoekt momenteel of dat vele vrachtverkeer wellicht kan worden geweerd, maar ik denk dat dit echt niet zo makkelijk kan. Sinds kort kunnen inwoners die menen dat ze aan een onveilige straat wonen dit melden op de website: www.participatiepunt.vvn.nl. Gek genoeg zijn er nog geen meldingen vanuit Rijnsburg daar binnen gekomen, wel vanuit Katwijk. Brouwerstraat bewoners u weet wat u te doen staat.

Zaterdag opent Het Dorpshuis Rijnsburg haar deuren. Initiatiefneemster is Sharina Floor. Zij is van mening dat er veel te weinig in ons dorp te doen is, zeker voor kinderen. Het Dorpshuis gaat de komende maanden allerlei activiteiten organiseren en niet alleen voor kinderen. Disco Go Go aan de Hofweide 1 geeft de organisatie onderdak en zaterdag vindt de officiële opening plaats. Tussen 14.00 en 17.00 uur is heel Rijnsburg uitgenodigd om even te komen kijken. Ga kijken. Sharina en de rest van het team heel veel succes toegewenst.

Reageren?
uicatcher@gmail.com