Voorspoed

Voor ons ligt een nieuw jaar: 2018. Veel blaadjes in de agenda zijn nog maagdelijk wit en het duurt niet lang voordat een groot gedeelte weer is ingevuld. Althans voor velen van ons. Voor degene, die veel te doen hebben, wordt het weer een hele puzzel om alles keurig op een rijtje te krijgen. Voor mensen met minder activiteiten, een puzzel om de tijd zo effectief mogelijk te verdelen.
Het ziet er naar uit dat er in Rijnsburg weer veel staat te gebeuren. Natuurlijk bent u daar niet allemaal bij betrokken, maar u kunt er wel mee bezig zijn; de lokale verkiezingen. 21 maart mogen we weer naar de stembus om te stemmen op de partij en persoon, waarvan we iets verwachten. Dat is natuurlijk best een ding. Ten eerste voor die persoon om het verschil te maken, maar ook voor ons om de juiste persoon en partij te kiezen. En dat wordt nog een hele klus met wel elf partijen, die onze stem willen bemachtigen. Maar net als met de liefde, moet het ook hier van twee kanten komen. Want als mensen zich inzetten om iets aan ons leven toe te voegen of veranderen, is het wel handig als wij ons dan ook inleven in wat de opties zijn. Want laten we eerlijk zijn, we zijn niet altijd even blij met de aanpassingen of veranderingen die in ons dorp worden aangebracht. En wat erger, waar we geen enkele invloed op kunnen uitoefenen omdat het standpunt al is ingenomen of de inspraakmogelijkheden geen enkele effect sorteren; niet anders dan, ja maar volgens de berekeningen……..! Dan maken zelfs de smileys op het asfalt je niet meer aan het lachen. Dus als we inbreng willen hebben van tevoren en erna ook nog iets van willen zeggen, moeten we ons inlezen en stemmen. Daarnaast kunnen we hopelijk binnenkort genieten van de prachtige plek tussen de Grote Kerk en het dorpskantoor De Burgt, het Mausoleum. Een plek waar tien jaar lang aandacht voor is gevraagd en waar zelfs Amerikanen hun verwondering uitspraken over de onvindbaarheid en het verval van zo'n belangrijke historische plek. Nog even dan is het weer wat het vroeger was, een oase, een prachtige plek middenin het dorp om te wandelen, in het zonnetje te zitten en te genieten. Want op en rond die plek is toch het Rijnsburg van nu ontstaan. Waar we mogen stemmen, mopperen, blij zijn en feestvieren tijdens de Oranjefeesten en andere evenementen, genieten van sporten, muziek, cultuur, werken in de dynamiek van FloraHolland, onze bloemen, de groenten en eigenlijk te veel om op te noemen. Er komt weer een nieuw jaar aan in alle vrijheid die we hebben.
Ik wil alle mensen zoveel mogelijk goeds toewensen. Je gunt iemand toch de wereld. Zoals zegen, heil, geluk, bloei, mazzel, opgang, gezondheid, succes, welzijn, wijding, welstand, fortuin, enzovoort. Voor de puzzelaars onder ons, want daar begonnen we mee, synoniem voor één woord met maar liefst 19 puzzelwoordbetekenissen.
Ik wens u veel 'Voorspoed' voor 2018.