Afbeelding
Foto:

Winter Wonder Land


Uitnodiging n Wie op vrijdagmiddag en -avond 19 januari geen zin heeft om zelf te koken, kan voor winterse stamppotten, erwtensoep, patat en vele andere lekkernijen vanaf 16.30 uur terecht in De Voorhof in Rijnsburg. De taakgroep Jeugd en Jongeren van de Protestante gemeente Rijnsburg organiseert in samenwerking met de tienerclubs Royal Rock (12-13 jaar) Friends XL (14-17 jaar) het jaarlijkse evenement WinterWonderland 2018. Het doel is geld in te zamelen voor het project van de taakgroep Jeugd en Jongeren: Stichting "Pan de Vida". Daarbij is er een ontspannen en ongedwongen ontmoeting, smakelijk winters eten en drinken, activiteiten voor de kinderen. Er is een loterij met mooie prijzen. De lokale middenstand en andere sponsors steunen het evenement.

Er staan verschillende stamppotten op het menu: boerenkool, hutspot en rauwe andijviestamppot met spekjes. Verder wordt er gezorgd voor heerlijk winterse erwtensoep maar ook patat en diverse snacks. Kortom, het complete assortiment van een gemiddelde koek en zopie.

Ook de kinderen worden niet vergeten. Er is een flinke kinderhoek gerealiseerd waar kinderen onder begeleiding in de ballenbak kunnen spelen, een leuke kinderfilm kijken en nog diverse andere leuke activiteiten.

Stichting 'Pan de Vida'

Dit jaar spaart de jeugd van de taakgroep voor stichting ''Pan de Vida''. Deze stichting is werkzaam in Peru en zorgt ervoor dat schoolkinderen een goede maaltijd krijgen. Voor het verspreiden van deze maaltijden zijn er inmiddels 37 'kinderrestaurants' waar in totaal ruim 25.000 kinderen deze goede maaltijden krijgen aangeboden. Daarnaast zijn er twee kinderdagverblijven en een kindertehuis.

Het aanbieden van deze maaltijden kost natuurlijk veel geld. Met het geld wat wij hopen op te halen wordt er een Yuca plantage aangelegd. De bedoeling van deze plantage is dat de stichting meer zelfvoorzienend kan worden, hierdoor wordt het in de toekomst mogelijk om nog meer kinderen te helpen.

WinterWonderLand 2018. Vrijdag 19 januari, van 16.30 tot 21.00 uur in De Voorhof, Vliet Noordzijde 36, Rijnsburg. Entree is gratis, iedereen is welkom.