Afbeelding
Foto: pr

Cursus EHBO


Voorkomen n De meeste ongevallen gebeuren in en om het huis, dit is ongeveer 75% van alle ongevallen in Nederland. Bijvoorbeeld door snel even wat willen doen en dan de stoel gebruiken in plaats van een trap op te halen, of je kind dat bleekmiddel drinkt. De gevaren van elektriciteit, of als jij of je kind hete koffie of thee over zich heen krijgt. Je leert tijdens de cursus hoe je kunt handelen en erger voorkomen.

Ongeveer 70% van alle hartaanvallen gebeurt in het bijzijn van familie, vrienden of kennissen. Door te starten met goede reanimatie en direct te beginnen met reanimeren kan jij de kans op overleven verdubbelen. Elke seconde telt in dit geval. Sinds de AED wordt gebruikt is de overlevingskans groter!Nieuw in deze cursus is dat ook EHBO aan kinderen een plekje krijgt, en uiteraard leer je ook wonden verbinden.

De EHBO Vereniging Rijnsburg start op 23 januari met een cursus eerste hulpverlening, het cursusgeld is € 195,00 en dit is inclusief lesboek, en examengeld. De cursus wordt meestal vergoed door uw ziektekostenverzekering als u aanvullend verzekerd bent!

De cursus wordt op dinsdagavond gegeven ongeveer 14 keer van 20.00 uur tot 22.00uur met een korte pauze. In het Floraband gebouw "de Kazerne" aan de Waardlaan te Rijnsburg. Het examen zal in de tweede helft van mei worden georganiseerd.

Voor aanmelden mail ath.vantveld@hetnet.nl of bel 07140-25691, voor meer informatie.


Damesgym 60+

Valken n Angela Kralt neemt vanaf deze maand de lessen over gymnastiek voor dames 60+ van Joyce. Vereniging De Valken wil graag lessen aanbieden aan alle leeftijdscategorieën.

Dames die in 2018 meer willen gaan bewegen en een keer mee willen doen, zijn van harte welkom om te ervaren hoe leuk Angela haar lessen geeft. Zo krijgt u in januari 1 gratis proefles. En wordt u lid in januari 2018, dan betaalt u geen € 15,00 inschrijfgeld maar € 5,00. Wordt u samen met een vriendin lid in januari 2018, dan krijgen jullie beide éénmalig na afloop van de gymles een gratis kopje koffie in het Dorpshuis.

De lessen zijn deze week gestart: elke dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur in het Dorpshuis in Valkenburg.