Afbeelding
Foto: pr

Kerstfeest in Rijnweide

Ontmoeten n Vanwege de verbouwing van Rijnweide werd op 16 december 2017 het kerstdiner voor de bewoners van Rijnweide gehouden in de feestelijk versierde partytenten in Rijnweide. Het was even behelpen maar de stemming en sfeer was er niet minder om. Vanwege de beperkte keuken werd een heerlijke stamppot opgediend waarbij de gehaktbal niet ontbrak. Ter afsluiting werden poffertjes met warme kersen en slagroom geserveerd die goed in de smaak vielen. Op 16 december werden door de bezoekers van de koffieochtenden voor bewoners en belangstellenden kerstliederen gezongen. Met gitaarspel werden de liederen muzikaal begeleid. Na afloop werd er genoten van een glaasje glühwein. Traditioneel is er op 5 januari 2018 de nieuwjaarsreceptie. Deze bijeenkomst is een goede manier om elkaar onder het genot van een nieuwjaardrankje te ontmoeten. Met belangstelling is nu het wachten op de verhuizing in het eerste kwartaal van 2018 naar de definitieve locatie van de koffiekamer die momenteel wordt gerealiseerd in de voormalige zaal op de begane grond.


Kerstboom verbranding

Traditie n Op zaterdag 6 januari is de traditionele kerstboomverbranding. Deze wordt dit jaar opnieuw gehouden op het open veld tegenover Fitness Energiek (hoek van Voorschoterweg/Torenvlietslaan). Hier kun je van 10.00 uur tot 16.00 uur kerstbomen inleveren. Voor ieder ingeleverde boom ontvang je wat lekkers en een lot. Elk lot is €0,50 waard, welke kan worden uitgekeerd bij Intertoys en Top1Toys in Katwijk. En natuurlijk maak je kans op de hoofdprijs: het aansteken van de stapel kerstbomen onder begeleiding van de Valkenburgse brandweer. Dit zal diezelfde dag omstreeks 19.00 uur gebeuren.


Koolmonoxide op tijd ontdekt

Hoofdstraat n Het had allemaal veel slechter af kunnen lopen afgelopen zondag. Er kwam een melding van gaslucht en de brandweer deed onderzoek in een van de woningen van een flatgebouw aan de Hoofdstraat in Valkenburg. Er werd een concentratie van koolmonoxide ontdekt en ook in de naast gelegen woning werd dit geconstateerd. Twee bewoners werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Gelukkig was men er op tijd bij. Er volgt onderzoek naar de oorzaak.