Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Jaarlijkse uitreiking Meerburgprijzen

Traditie n De jaarlijkse D.F.E. Meerburgprijzen werden afgelopen dinsdagavond uitgereikt door Marjolein Meerburg, voorzitter van de Stichting Herinneringsfonds. Dit gebeurde in het gemeentehuis van Katwijk, voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Daarbij verwelkomde ze burgemeester Visser als bestuurslid. Er waren dit jaar zeventien aanvragen ingediend. Zes prijzen werden er uitgereikt aan:

* Bert van de Meij voor een boek "Bouw van een bomschuit" (€2000)

* Stichting Monument Engelandvaarders Zeehostunneltje Katwijk en het Katwijks museum voor een museale presentatie over twee Katwijkse Verhaallijnen van Engelandvaarders (€1000)

* Stichting Historie Vliegveld Valkenburg voor een bezoekerscentrum (€2000)

* Immanuel koor voor de senioren zangmiddag (€500)

* Flora Band orkesten voor kostuums van Flora Brass (€1000)

* Door Vriendschap Sterk voor uniformen van de junioren (€1000)

Daarbij lichtte mevrouw Meerburg e.a. toe over de geschiedenis van rederij Meerburg welke ten grondslag ligt aan de Stichting Herinneringsfonds.

Extra aandacht was er dit maal voor de toekomstige procedure om een aanvraag in te dienen. Ook verzocht de voorzitter prijswinnaars in het vervolg een bericht te sturen wat er met de prijs is gedaan. Als laatste kregen enkele mensen of organisaties nog een hint of een tip voor een mogelijke toekomstige aanvraag.


Buurman & Buurman klussen voor de Noordwijkse breischool

Theater n De Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk schenkt de netto-opbrengst van de nieuwste theatervoorstelling "A JE TO" van Buurman & Buurman aan de Noordwijkse breischool vanwege hun bevlogen en hartverwarmende inzet voor kankerpatiënten in de regio.

De breischool is de drijvende kracht achter veel prachtige initiatieven, waaronder Knitted Knockers Nederland. Vrijwilligers in heel Nederland breien en haken daarvoor katoenen borstprotheses voor vrouwen die een borst moeten missen. De voorziene financiële bijdrage van de Ronde Tafel helpt Knitted Knockers Nederland verder te professionaliseren zodat in de toekomst nog meer vrouwen geholpen kunnen worden. De Noordwijkse breischool zal daarnaast geld krijgen om extra materialen van te kopen. Daardoor kunnen vrijwilliger nog jarenlang chemomutsen voor de verwentas van stichting Bribos blijven maken, alsook kleding voor het Knuffelkonijn van Ronald McDonald (welke gratis beschikbaar wordt gesteld aan kinderen met kanker op het speelplein in het LUMC).
Leon van Ast, mede-initiatiefnemer van de jaarlijkse Ronde Tafel voorstelling in de Muze: "Buurman & Buurman belooft een heerlijke theatermiddag te worden waar bezoekers met hun kinderen en/of kleinkinderen lang van zullen nagenieten".

Er worden op zaterdag 20 januari 2018 twee voorstelling in theater de Muze gegeven. Kaarten voor "A JE TO" kosten 19,95 euro en zijn verkrijgbaar via de theaterkassa van de Muze (071 36 46 226) of op www.demuzenoordwijk.nl. Geadviseerd wordt tijdig kaarten te reserveren. De verwachting is dat beide voorstellingen snel zullen zijn uitverkocht.


Politie vindt illegaal vuurwerk

Overlast n De politie heeft op de laatste zaterdagmiddag van het jaar illegaal vuurwerk in beslag genomen bij een woning aan de Van Driessenstraat in Rijnsburg.

Agenten kwamen het vuurwerk op het spoor dankzij een melding via de tiplijn 'Meld Misdaad Anoniem'. In de woning werden vijftig strijkers en zes nitraten gevonden. Het vuurwerk is door de agenten in beslag genomen.

Kapot

Tijdens de nacht van oud op nieuw was een nieuwe abri (bushaltehokje) aan de Hoofdstraat in Valkenburg het doelwit van een paar jeugdige vandalen.

Zij konden blijkbaar hun voldoening niet alleen vinden in het afsteken van vuurwerk, maar de echte kick is er pas als er iets kan worden vernield. Waarvan akte. De nieuwe abri was amper twee weken geleden geplaatst. Wellicht zou het beter zijn geweest om er even een paar weken mee te wachten tot in het nieuwe jaar. Maar achteraf is het de bekende koe in de kont kijken.

Als de 'heren' na ongetwijfeld de nodige alcoholica 'genoten' te hebben weer ontnuchterd zijn zullen zij zich eens achter de oren moeten krabben. | Foto: Piet van Kampen.