Afbeelding
Foto: pr

Kom bij de Expeditie (kids)club

Ben jij 8 tot 12 jaar oud, met veel interesse in de natuur en woonachtig in de gemeente Katwijk? Dan zijn we op zoek naar jou! Natuurcentrum Katwijk start op zondag 2 september namelijk met de Expeditie(kids)club.

Voor deze club organiseren we dit najaar vier 'clubmiddagen' rondom een bijzonder thema: water. De data en tijden zijn 2 september, 23 september, 21 oktober en 7 november, steeds op een zondagmiddag en steeds van 14.00 tot 16.00 uur

Elke clubmiddag wordt het thema water op een bijzondere manier ingevuld.

Op 2 september laten we zien dat water broodnodig is, maar ook bedreigend kan zijn. Experimenten met plantgroei en water en aarde en afvoer staan op de agenda. De locatie is de Festina Lentetuin (aan de weg naar het Vliegkamp Valkenburg).

Op 23 september bekijken we het water op de aarde vanuit de ruimte. Deze middag wordt verzorgd door Space Expo, in het Natuurcentrum Katwijk.

De enorme kracht van water wordt op 21 oktober behandeld, in samenwerking met het Hoogheemraadschap en ook in het Natuurcentrum Katwijk. Schoon drinkwater tenslotte is het onderwerp op 7 november. Deze middag wordt verzorgd door een excursieleider van De Tapuit, het bezoekerscentrum van drinkwaterbedrijf Dunea in de duinen van Meijendel.

Wil je meedoen met de Expeditie(kids)club, meld je dan aan voor deze dagen bij caroline@natuurcentrumkatwijk.nl. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt (maximaal 25 kinderen).

Let op: we vragen wel een vergoeding van 20 euro per kind. Eén van je ouders mag de expeditie-middagen dan ook bijwonen (gratis). Dan leren zij ook nog wat.

Kijk voor de beschrijvingen van elke expeditie(kids)-clubmiddag (en andere activiteiten) op www.natuurcentrum.nl.