Wie wordt Sportvrouw 2017?

Nominatie n De jury van de sportverkiezing Katwijk heeft de nominatie Sportvrouw 2017 bekend gemaakt. Dit zijn: waterskiester Sabrina Owel, basketballer Karin Kuijt en bobsleeër Jennifer Onasanya. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het sportgala op vrijdag 26 januari.

Sabrina Owel werd dit jaar Nederlands kampioen slalom waterskiën in de open klasse en mocht daardoor deelnemen aan het Wereldkampioenschap.

Karin Kuijt won dit jaar zo ongeveer alles wat een basketballer kan winnen. Ze werd bovendien uitgeroepen tot meest waardevolle speler (MVP) van de dames eredivisie en zowel op het EK als het WK opgenomen in het team van het toernooi.

Jennifer Onasanya is pas voor het tweede seizoen actief als bobsleeër. Dit jaar behaalde ze een bronzen medaille bij het EK en een vijfde plek bij het wereldkampioenschap.